Comptes individuals endarrereixen el retorn de la renda variable bloquejada a Credit Suisse

El ministre portaveu, Eric Jover, ha informat aquest dimecres que l’endarreriment en el retorn a Andorra dels actius de la renda variable bloquejada a Credit Suisse es deu al fet que hi ha “alguns elements tècnics de complexitat que endarrereixen el procés” i, a més, també hi ha “algun element legal associat a Suïssa” que fa que el retorn encara sigui més lent. Segons Jover, “el que va fer la justícia suïssa és desbloquejar tots els diners” i, per tant, estaven llestos per retornar al Principat, però “hi havia algunes demandes de clients individuals que encara estan en un procés judicial”.

Així doncs, el ministre portaveu ha posat en relleu que un dels primers passos que s’ha hagut de fer és ” aïllar aquests comptes individuals” de la resta, una actuació que “encara que pugui semblar un mal menor”, té la seva complexitat i afavoreix que aquest endarreriment encara s’allargui més en el temps. En aquests moments els tres actors implicats (Vall Banc, Credit Suisse i AREB) estan treballant i “em consta que la voluntat dels actors és anar el més ràpid possible”.

Jover ha declarat no tenir coneixement de la quantitat de diners bloquejats que conformen aquests comptes individuals, tot i que ha assegurat que “era una quantitat menor de la quantitat d’actius que tenim bloquejats a Credit Suisse”.