Compte enrere per a unes noves eleccions generals

La situació de bloqueig institucional que el cap de Govern esperava per a la convocatòria d’unes noves eleccions generals s’ha constatat de nou avui en la votació del projecte de pressupost per enguany, que ha quedat rebutjat pels vots en contra de CR i ApC. Els grups parlamentaris han ofert en la sessió d’avui més del mateix. Tal com ja ens tenen acostumats no es van apartar gaire del guió que han representat durant mesos.

La intriga protagonitzada en els últims dies pels membres d’ApC sobre la seva decisió en relació als comptes de l’Estat, que és ben indicativa del tarannà amb què ha treballat aquesta formació al llarg de la legislatura, va desembocar finalment en un vot en contra. CR, més oberta al diàleg, va tirar en cara al Govern que no ha fet suficient per arribar a un pacte pressupostari. Per la seva banda, el ministre de Finances, Pere López, es va aferrar a les bondats del pressupost elaborat, com si ressaltant aquestes pogués ocultar la manca de majoria socialdemòcrata per a la seva aprovació existent a la cambra. Tot plegat ha posat de nou en evidencia el diàleg de sords que han protagonitzat els tres grups parlamentaris al llarg de gairebé dos anys de legislatura.

Ara només cal esperar que, tal com va anunciar ja fa dies, Jaume Bartumeu faci efectiva la dissolució del Consell General. El que interessa és que els comicis se celebrin el més aviat possible perquè, d’aquesta manera, no es barregin els temes nacionals amb els parroquials, tenint en compte que al desembre tindran lloc les eleccions per decidir la nova composició dels comuns.

Els primers passos per a la conformació de les diferents aliances ja s’estan produint i a Encamp, per exemple, s’ha anunciat un pacte entre CR i ApC per presentar una candidatura conjunta sota les sigles d’Units per al Progrés (UP). Seria un error, però, que l’únic que propiciés aquesta unió, o les que hi pugui haver en un costat i l’altre, fos la constitució d’un front contra l’adversari polític.

El que el país necessita són partits amb programes concrets que ofereixin solucions alternatives als problemes existents i no lluites polítiques que no portin enlloc. I tant de bo que aquesta vegada sí que hi hagi una majoria absoluta que pugui governar o que els resultats permetin que es pugui assolir una entesa que garanteixi l’estabilitat política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.