bellaL’estiu és l’època perfecta per utilitzar maquillatge waterproof, és a dir resistent a l’aigua. Però fins a quin punt és recomanable anar a la platja o la piscina maquillada? Són innocus per a la nostra salut visual aquests cosmètics? Els experts ens responen.

Màscara de pestanya, eyeliner, llapis i ombra d’ulls … Hi ha qui baixa a la platja o la piscina maquillada i en perfecte estat de revista. Això sí, amb maquillatge waterproof. Però són els productes de bellesa resistents a l’aigua bons per a la salut visual? Els experts de Multiópticas, la companyia líder del sector òptic a Espanya amb més de 30 anys d’experiència en serveis òptics i audiològics preventius, correctius i d’assessorament estètic professional, indiquen que hi ha diferents matisos per respondre a aquesta qüestió.

Per començar, cal tenir en compte els ingredients. La formulació dels productes per als ulls difereix de la d’altres elements de maquillatge i, en el cas dels waterproof, se li afegeix un component de resistència a l’aigua que en algunes ocasions pot resultar agressiu per als ulls sensibles. Les ombres d’ulls contenen un alt contingut en pigments per aconseguir la màxima cobertura. La màscara de pestanyes, el llapis i el eye-liner són, per la seva banda, tres productes que entren en contacte directe amb l’ull i que contenen ceres i agents gelificants. Tots aquests components no tenen perquè provocar danys en els nostres ulls, ja que la majoria han superat controls dermatològics i oftalmològics.

On es troba el perill?

El risc es troba que alguns fabricants recorren a pigments de baixa qualitat per reduir costos de producció, sense tenir en compte el perill que això comporta per a la salut ocular, ja que poden provocar vessaments, coïssor o, fins i tot, conjuntivitis. També hi ha la possibilitat d’aparició de mussols (inflamacions dins de les glàndules de les pestanyes o parpelles) com a conseqüència d’una petita infecció que, si bé no és greu, resulta incòmoda i dolorosa. En aquest cas, com indiquen des Multiópticas, és important adquirir els productes de marques de demostrada qualitat i no en establiments lowcost, així com comprovar la data de caducitat dels cosmètics. De la mateixa manera, és fonamental assegurar-se que l’envàs és segur i que en el seu manipulat el producte quedi totalment aïllat d’agents contaminants.

També el moment de retirar aquest tipus de maquillatge és clau: en estar compostos d’una formulació més forta i resistent, els waterproof són més difícils d’eliminar i, per tant, poden portar l’usuari a sotmetre als ulls a un desmaquillat més agressiu . Multiópticas recorda que és bàsic no fregar la parpella en excés, ja que pot suposar un perjudici per a la salut visual en el fet que castiga el globus ocular.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada