Compromís X La Seu demana crear una comissió de seguiment de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat

catedral seuEl grup municipal de Compromís X La Seu a l’Ajuntament de La Seu proposarà en el proper Ple municipal, mitjançant una moció sotmesa a votació, la creació d’una comissió de seguiment de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta destacada proposta continua la línia que va iniciar el grup de Progrés quan a l’octubre de 2010 va fer la proposició d’iniciar el camí cap a una candidatura de la Catedral de Sta. Maria d’Urgell i del seu conjunt catedralici per a ser reconegudes com a Patrimoni Mundial de la Humanitat (worldheritage) per la UNESCO (United NationsEducational, Scientificand Cultural Organization). Lamentablement, i malgrat que la proposta va ser aprovada, durant cinc anys no es va realitzat cap pas per part del govern municipal per encetar aquest considerable projecte que representaria per una ciutat com La Seu una important fita, la qual permetria situar aquesta vall pirinenca en els mapes mundials amb una major rellevància, amb tots els aspectes positius que això comportaria.

Durant la campanya electoral per les Eleccions Municipals de 2015, en concret el 21 de de maig de 2015; tres dies abans del dia dels comicis, el govern de CDC va anunciar que la Catedral de La Seu d’Urgell estaria integrada en una candidatura transfronterera que prepara Andorra, amb l’eix argumental dels orígens i naixement del Principat d’Andorra com a país.

Però, poc després, el cap del Govern andorrà, Toni Martí, va declarar: “el projecte es troba en un estat molt embrionari i que encara s’ha d’analitzar si seria viable i si tindria possibilitats de reeixir”, afegint-hi “jo ja entenc que hi ha eleccions a La Seu d’Urgell” per justificar el fet de que la informació es fes pública als medis de comunicació públics catalans durant la campanya electoral d’una manera tant contundent.

Donada aquesta situació, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig creu que “l’Ajuntament de La Seu, on es va iniciar aquest camí fa cinc anys, hauria de ser la institució que ha de liderar aquest projecte vital per a la revitalització de la ciutat i del Pirineu”.

Per tant, en el proper Ple del mes de juliol, es sotmetrà a votació la proposta de crear una comissió de seguiment municipal de la candidatura; la qual hauria d’estar integrada per representats de cada grup municipal, de les entitats civils interessades i del Bisbat d’Urgell.

(Text: Compromís)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *