El grup municipal de Compromís X la Seu a l’Ajuntament reclama canvis als pressupostos del 2016 per tal de capgirar la situació de despoblació,envelliment i empobriment que viu La Seu.

Compromís afirma que la proposta de comptes presentada és continuista, conformista i de resignació. Pràcticament no conté cap inversió, com cap projecte ambiciós que ajudi dinamitzar la ciutat i a crear ocupació. Per aquest motiu, el regidors del grup municipal de Compromís X la Seu hi votaran en contra.

Uns impostos molt elevats (l’IBI és dels més cars de Catalunya) i per contra uns serveis públics molt millorables, fa del tot inadmissible la proposta d’ingrés i despesa per al 2016, que conté el pressupost de l’Ajuntament.

Al mateix temps, es pretén augmentar la despesa, amb la contractació d’un assessor polític de l’Ajuntament, figura del tot innecessària i més quan ja cobren sous públics  dos regidors de l’Ajuntament.

També es lamenta la complicitat de Convergència amb les retalladesdel Govern de la Generalitat a La Seu i al Pirineu (s’han reduït un 80% les inversions en 5 anys) i amb el gran deute que arrossega el mateix Govern amb el Consistori Urgellenc. Actualment, el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament és d’1,7 milions d’euros.

D’aquesta manera, es veu com la tendència dels darrers anys ha estat la d’augmentar impostos molt per sobre de l’IPC i, per contra, reduir els serveis públics oferts pel mateix Ajuntament, afectant d’una manera directe a les famílies i empreses de la ciutat.

Des de Compromís es reclama un revulsiu i un nou Projecte de Ciutat per encetar una nova etapa de progrés i d’il·lusió que faci de La Seu una referència econòmica, social i cultural del Pirineu i de Catalunya. 

Compromís denuncia també la manca de transparència i de control en el funcionament de les Societats municipals, sobretot la Societat d’Urbanisme HIULS. Així com, poca capacitat de gestió dels diners municipals en grans inversions; com el prop d’1 milió d’euros en les obres de la fibra òptica o els prop de 600.000 € en el projecte del FEDER de millora del Centre Històric.

Compromís ha presentat una alternativa de pressupost 2016, amb una reorganització de l’Ajuntament i les Societats municipals i diferents actuacions urgents. Entre elles: replantejar el funcionament de les Societats municipals (especialment HIULS), recuperar les ajudes als clubs esportius, crear una partida pel projecte de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat, reduir les quotes de la Llar d’Infants i de l’IBI, crear un Pla de Xoc pel Centre Històric, augmentar les partides de suport als emprenedors, etc.  

El portaveu del grup municipal a l’Ajuntament, Òscar Ordeig, afirma que“la falta d’un projecte de ciutat i la mala gestió agreuja els problemes de famílies i les empreses”. “La Seu necessita un Ajuntament que lideri un projecte de consens per dinamitzar econòmicament la nostra ciutat”.

(Text: Compromís X la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada