El  grup municipal de Compromís x la Seu, a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, reclama mesures urgents i immediates de les diferents administracions públiques per tal que l’Alt Urgell deixi de ser la comarca amb la natalitat més baixa de Catalunya, i una de les més baixes del món, amb una mitjana de 1,06 fills per dona. Una dada preocupant que cal capgirar de manera immediata i urgent.

Al mateix temps, es torna a denunciar les nefastes polítiques públiques dels darrers anys des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Amb l’encariment de tarifes i taxes aLa Seu d’Urgell i el tancament de serveis bàsics pels infants i per les seves famílies. A més, la manca d’inversions al territori i la recentralització de serveis públics per part de la Generalitat de Catalunya ha perjudicat especialment el Pirineu i la Seu.

Des de Compromís es lamenta la falta de projecte polític per la ciutat, i pel territori, que ha comportat un augment preocupant de la despoblació, una baixada de la renta per càpita i un envelliment de la població sense precedents a la Seu d’Urgell.

El grup municipal ha presentat nombroses propostes i accions per tal de dinamitzar l’economia local i la creació de llocs de treball per evitar que els joves i famílies de la ciutat no hagin de marxar a les grans capitals. Tanmateix, també cal canvis substancials en tots els serveis públics que afecten a les famílies i de suport a la natalitat.

Segons dades de l’estudi presentat per diferents mitjans de comunicació, a Catalunya neixen una mitjana d’1,39 nens per dona, una xifra molt per sota de les recomanacions dels experts i de la Unió Europea, que és d’1,58 fills. La mitjana espanyola és encara més baixa, amb 1,33 fills per dona. Si es compara per comarques i amb les dades del Banc Mundial, l’Alt Urgell i l’Alta Ribagorça, amb 1,06 i 1,11 fills per dona respectivament, tenen les xifres de naixements més baixes del món, tal i com s’afirma des del programa “Big Data” de Catalunya Ràdio.

El portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, afirma que“no deixarem de presentar propostes i accions en defensa del nostre territori i la nostra gent. Cal abandonar la passivitat i resignació de l’Alcalde Batalla per impulsar solucions d’una vegada”.

(Text: Compromís)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada