El  grup de Compromís x la Seu va constatar la gran preocupació del comerç de La Seu pel seu futur, mitjançant una enquesta a tots els establiments.Es van donar a conèixer elsresultats d’aquesta enquesta en l’informatiu publicat pel grup municipal al passat desembre.

Al Ple de l’Ajuntament del mes de febrer, Compromís va presentar una proposta d’acord que es va aprovar per unanimitat, on es demanava un replantejament de la zona blava. Replantejament que havia de passar per entendre aquest sistema com a unregulador de l’aparcament per tal de facilitar la rotació, no com una altra via de recaptació municipal.

Per a Compromís,la zona blava ha de ser un servei públic destinat a facilitar i procurar que tota aquella gent que visita la nostra ciutat, per anar al mercat, comerços o tot just a fer turisme,pugui trobar aparcament sense la pressió constant de pagar la zona blava amb l’amenaça de sanció econòmica.

L’urbanisme a mida, que Compromís sempre ha denunciat, va fer que es donessin totes les facilitats a l’hipermercat situat a l’entrada de La Seu, entre les quals estava la construcció d’un espai de més de 300 aparcaments gratuïts; quan, a més, una part de les mateixesplaces estava destinada a equipament públic.En canvi, al Centre Històric i les zones més comercials són totes les places d’aparcament de pagament amb unes tarifes força elevades.

Després de dos mesos sense propostes per part de l’Alcaldia, Compromís ha presentat avui una proposta de renegociar el contracte amb l’empresa concessionària SABA. Avui l’empresa paga a l’Ajuntament 124.850 euros a l’any. Compromís proposa reduir aquesta aportació, adequant-la amb un nou marc tarifari més senzill i econòmic. La proposta consta d’acordar uns nous preus molt més econòmics i amb un sistema més senzill, que es pugui pagar per aparcar tot un matí o tota una tarda.

La proposta de Compromís consisteix en :

1.       Establir dues categories de carrers en funció de la demanda d’aparcament:

Zona 1 – La més cèntrica i amb més demanda. Carrers Major, Fra Andreu Capella, Passeig Joan Brudieu, Plaça Catalunya, Sant Ot i Pau Claris fins a Joaquim Viola.

Zona 2– La resta de carrers, amb menys demanda. Carrers Joaquim Viola, Llorenç Tomàs i Costa, Sant Joan Baptista de La Salle, Bisbe Benlloc, Garriga i Massó, la resta de Pau Claris, Regència i Sant Ermengol.

2.       Els nous preus proposats per Compromís serien:

Zona 1–0,20 cèntims /hora amb la possibilitat que amb 1 euro es pugui aparcar tot el matí o tarda.

Zona 2–0,10 cèntims /hora, amb la possibilitat que amb 50 cèntims es pugui aparcar tot el matí o tota la tarda. 

(Text i foto: Compromís)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada