El  grup municipal de Compromís x la Seu  proposa que la comissió de transparència de l’Ajuntament pugui parlar i consensuar una posició conjunta entorn de l’Hospital de La Seu i dels serveis de salut que s’hi donen. Aquesta proposta és degut a la importància que té pel conjunt dels ciutadans i ciutadanes aquest serveis bàsic i també pel fet que l’Ajuntament en forma part.

Des del mateix grup municipal es recorda que el darrer Plenari de l’Ajuntament, a partir de la moció presentada per la CUP sobre “el funcionament de la Comissió de Transparència i Participació Ciutadana”, el grup municipal Compromís va proposar afegir-hi el punt d’acord “Clarificar els objectius i el funcionament de la Comissió de Transparència” per dotar la comissió de majors continguts. Aquesta proposta va ser acceptada, i la moció va quedar aprovada amb els vots de tots els grups de l’oposició i l’abstenció de l’equip de govern.

El grup Compromís creu que hi ha temes que són transversals, que afecten, d’una manera molt especial, tots els ciutadans de La Seu i comarca, i que podrien ser tractats en el marc d’aquesta Comissió. Entre aquests temes hi ha el de la situació actual de l’Hospital i el seu enfocament de cara a futur.  Estem vivint situacions i moments molt complexos, on s’evidencien posicions molt diferents, però hem de ser capaços d’arribar a consensos aprofitant precisament aquesta diversitat de plantejaments. Pensem que la Comissió de Transparència podria ser un marc adequat al respecte.

Al mateix temps, es constata que hi ha visions i plantejaments polítics diferents en l’enfocament de l’Hospital. Des de Compromís es defensa que l’Hospital és un servei públic, i en cap cas pot ser considerat amb els paràmetres d’una empresa. També serviria per avaluar la proposta de la Generalitat, que proposa un model gerencial, però compartit amb l’hospital de Tremp per primera vegada i perdent el control sobre la seva tasca.

Des de Compromís x la Seu es constata que “els efectes de la crisi i de les retallades de la Generalitat ha portat al tancament d’una planta, pèrdua de personal sanitari, menys especialitats o manteniment insuficient, entre d’altres”.

(Text i foto: Compromís x la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada