ple-municipal-seuEl  grup municipal de Compromís X la Seu presentarà en el proper ple municipal de La Seu d’Urgell, el 12 de setembre, una moció on proposarà que els pròxims plenaris del consistori siguin emesos en directe per Internet, quedant registrats amb un accés permanent al seu contingut. A més, també es proposa estudiar la possibilitat de tornar a emetre’ls, alhora, per “PirineusTV”.

Els plenaris municipals de La Seu, en anteriors legislatures, eren emesos en directe per la cadena de televisió “PirineusTv”. La pèrdua de l’emissió en directe per televisió d’aquestes sessions públiques va ser un pas enrere en la participació i transparència de la política municipal. Donar a conèixer el “dia a dia” de les administracions públiques és imprescindible per a fomentar la participació i el control dels ciutadans.

Actualment, la tecnologia disponible permet a qualsevol ciutadà registrar i emetre en directe, amb un baix cost econòmic i una qualitat acceptable, una emissió a través d’Internet (streaming). Per tant, una corporació pública, com és el consistori de La Seu d’Urgell, té al seu abast la possibilitat de registrar digitalment i emetre en directe els seus plenaris municipals en streaming.

A més, el registre dels plenaris municipals permetria també obtenir un complement ideal dels diferents actes que organitza el Consistori durant tot l’any. L’accés immediat, continuat i permanent a través d’una plataforma oberta de vídeo, com és per exemple YouTube, de les gravacions dels plenaris municipals, permetria a la ciutadania obtenir la màxima informació i coneixement possible dels acords adoptats i temes d’actualitat local en les sessions plenàries de l’Ajuntament.

(Yext i foto: Compromís x la Seu)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada