vorera-seuEl  grup municipal de Compromís X la Seu presentarà en el proper ple municipal del 10 d’octubre a la Seu d’Urgell una moció on proposa una millora de l’accessibilitat dels carrers, espais i instal·lacions públiques de la Seuper adaptar els mateixos a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta millorar ha de venir precedida d’un informe tècnic realitzat pels tècnics municipals de l’Ajuntament de la Seu, avaluant les necessitats d’adaptació de l’accessibilitat que encara manquen a la ciutat. Amb això, Compromís proposa crear un calendari per a que, amb un màxim de 3 anys, es realitzin les obres recomanades per l’informe tècnic encomanat; prioritzant ja el proper any 2017 la reforma de l’accés a les oficines de RàdioSeu, les quals manquen totalment d’una accessibilitat adequada per a persones amb mobilitat reduïda.

Per Compromís, l’accessibilitat de tots els carrers, places i instal·lacions municipals és una prioritat. A més, l’ordenament jurídic dóna un suport legal a aquests tipus d’iniciatives, destacant:

• Article 56 de la Llei 13/1982d’integració social dels discapacitats: “Els ajuntaments han de preveure plans municipals d’actuació, per tal d’adaptar les vies públiques, parcs i jardins a les normes aprovades amb caràcter general, i estan obligats a destinar un percentatge del seu pressupost a les finalitats que preveu aquest article”.

• Article 49 de la Constitució: “Els poders públics realitzaran una política de previsió, tractament, rehabilitació e integració dels discapacitats físics […]per gaudir dels drets que aquesta Constitució atorga a tots el ciutadans”.

Des de l’Ajuntament de La Seu s’han fet diversos esforços en aquesta direcció, a principis dels anys 90, o en els darrers 5 anys. Però Compromís constata que encara avui cal un esforç complementari per garantir la plena mobilitat en tots els indrets de la ciutat i dependències municipals.

Per a Compromís caldria destinar els diners necessaris al pressupost 2017 per garantir l’accessibilitat a les instal·lacions de RàdioSeu.

El regidor de Compromís X la Seu, Joan Barrera, creuque “hem de fer que La Seu sigui una ciutat de tots i totes, amb igualtat per a tots els ciutadans i ciutadanes que recorren els seus carrers a diari”.

(Text i foto: Compromís X la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada