elefantEl grup municipal de Compromís X La Seu a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà en el proper Ple Municipal del 7 de setembre una proposta d’acord per prohibir els circs que facin servir animals salvatges en els seus espectacles. Avançant així l’acord a que es va arribar al Parlament de Catalunya el 22 de juliol on es va aprovar una modificació la de la llei de protecció dels animals de Catalunya per prohibir aquests espectacles amb una moratòria de dos anys.

Aquest tipus de prohibició ja ha estat aprovada a nombroses ciutats de tot l’Estat, amb Catalunya com a principal comunitat amb prohibicions d’aquests tipus d’espectacles. Tenim com a exemples catalans més importants les ciutats de Barcelona, Lleida, Tarragona, Badalona, Balaguer o Mataró; i a la resta d’Espanya per exemple els municipis de Palma de Mallorca, Málaga, Vitòria o Alacant. En total hi ha 188 municipis a tot l’Estat i molts altres en preparació o procés d’iniciar la prohibició.

Els animals utilitzats als circs són extrets dels seus hàbitats naturals i els obliguen a viure la major part de la seva vida encadenats i engabiats, és a dir, condemnats a viure en cadena perpètua per la resta de la seva vida.Tots els números antinaturals que realitzen els animals en els circs i en altres espectacles són fruit d’un llarg procés d’ensinistrament i de domini, en la majoria de casos amb aplicació de maltractaments i tortures, fins que no s’aconsegueix anul·lar la seva voluntat.Les condicions de transport en camions i gàbies, d’insuficients metres quadrats, impossibiliten el mínim de confort i són, a més, l’habitacle permanent i obligatori per algunes espècies.

L’estat captiu dels animals no aporta cap valor educatiu, ni mostra cap exemple per als nens, ans el contrari: els circs amb espectacles animals, ofereixen una visió distorsionada de la realitat en el que els animals no són més que un instrument a mans dels domadors que els obliguen a actuar com titelles.

Els membres de Compromís precursors d’aquesta proposta, el Joan Barrera i el Miguel Perruca, opinen que “El circ és un espectacle que disposa d’innombrables recursos humans propis sense necessitat de sotmetre al ridícul, maltractament o humiliació als animals. El circ més prestigiós del món, el canadenc Cirque du Soleil, no utilitza animals en les seves exhibicions. El català Circ Cric, Premi Nacional de Circ, atorgat per la Generalitat de Catalunya, tampoc no fa servir animals en les seves exhibicions.”

(Text i foto: Compromís)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada