El grup municipal de Compromís x la Seu presenta el recull de dades econòmiques de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell que confirmen la retallada del 17% dels diners del Servei Català de la Salut (SCS), organisme públic depenent de la Generalitat de Catalunya i principal font d’ingressos de l’Hospital. Als quadres de síntesis es pot comprovar com hi ha hagut una retallada que ha arribat fins al 20,20% dels ingressos provinents del SCS l’any 2014 sobre la base de l’any 2009.

Cal destacar, a més, que el pes de les transferències des de el SCS ha anat perdent força any rere any sobre el total dels ingressos de l’Hospital de La Seu, passant de representar un 85,7% l’any 2009 a un 79,67% l’any 2015.

Sent així, Compromís vol desmentir les afirmacions de l’alcalde de La Seu i President del Patronat de l’Hospital, Albert Batalla, el qual assegurava que les retallades des de la Generalitat de Catalunya han estat de tant sols un 4%[2]. Les dades objectives, que es poden consultar als quadres adjunts, marquen clarament l’estat real de les retallades realitzades a l’Hospital de La Seu; de les mateixes es poden extreure algunes gràfiques destacables:

els professionals de l’Hospital, que amb la seva dedicació han hagut de compensar les retallades i la manca de suport institucional.

Al mateix temps, el grup municipal també reitera el seu total desacord amb la pèrdua de dedicació del nou gerent, que s’haurà de compartir amb l’hospital de Tremp; situació agreujada pel fet de que l’Hospital ha estat durant nombrosos mesos sense disposar d’aquesta figura essencial a la direcció d’una institució sanitària d’aquestes característiques.

El diputat i portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, remarca que “l’alcalde Batalla es nega a defensar com cal el nostre Hospital davant de la Generalitat, per tal de no enfrontar-se al seu partit”. Ordeig també creu que “les retallades als hospitals de muntanya, com el de la Seu, són doblement greus en comparació amb els de les grans ciutats, ja que els primers donen un servei essencial a un territori molt extens, amb comunicacions viaries complicades i una població envellida”. A més, el regidor afegeix “l’Hospital de La Seu ha perdut ingressos i té menys personal, menys llits i menys serveis assistencials; fets aquests que afecten molt negativament al servei que ofereix el nost

(Text i gràfic: Compromís x la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada