Aquest migdia clou el Segon Fòrum Andorra – Aragó sobre Qualitat i Sostenibilitat en l’Educació Superior amb el compromís de les universitats en avançar en la implementació i integració dels ODS dins de la qualitat de l’ensenyament superior.

Aquest Fòrum es el segon esdeveniment que se celebra dins del projecte més ampli, Making connections impulsat per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i la seva homologa d’Aragó (ACPUA) i finançat per la Xarxa Internacional d’Agències de Qualitat (INQAAHE). Un dels trets característics d’aquest projecte és que hi participen agents vinculats en la qualitat a l’ensenyament superior i en la sostenibilitat d’Andorra i Aragó, amb una implicació molt alta. En concret, d’Andorra hi participen representants de la Universitat d’Andorra (UdA), de la Universitat Oberta de la Salle (UOLS), del Ministeri d’Afers Exteriors, del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, del Ministeri de Medi Ambient, de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO (CNAU) i de l’Observatori de Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i Andorra Sostenible.

Ahir, 13-12-2018, les universitats van presentar les seves accions en relació als ODS, com la introducció d’una competència específica en sostenibilitat. Per altra banda, tots els participants van presentar iniciatives plantejades en el I Fòrum per fomentar les aliances entre agents interns i externs a la universitat, com la formació en sostenibilitat i l’articulació d’un grup de treball. La introducció de competències per una cultura democràtica en el model educatiu andorrà, i el cas de la Universitat d’Andorra que lidera un procés d’innovació basat en competències, van ser presentats conjuntament per la Meritxell Gallo del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Virginia Larraz de la Universitat d’Andorra. Aquest cas es considera un referent en innovació educativa i competències lligades als reptes actuals.

Avui, 14-12-2018, s’ha aprofundit en el compromís de la societat amb la universitat per fomentar aliances que contribueixin a la qualitat i sostenibilitat. En aquest sentit, les representants del Ministeri d’Afers d’Exteriors, la Nahia Roche i la Florència Aleix han exposat el procés d’implementació de l’Agenda 2030 a Andorra. El Sr. Dallerès de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO (CNAU) ha exposat la tasca de la CNAU i la seva contribució als ODS. Per la seva banda, l’Oriol Travesset de l’Observatori Sostenible d’Andorra ha explicat com i sobre quins temes treballen a la seva institució.

Totes les intervencions al Fòrum han estat orientades per un board d’experts internacional en qualitat i sostenibilitat a l’educació superior: Dra. Daniella Tilbury, Dra. Mercè Junyent, Dr. Pepe Gutiérrez, Dra. Íngrid Mulà i Dr. David Alba.

El II Fòrum Andorra – Aragó és una mostra del compromís d’Andorra amb l’Agenda 2030 incidint sobretot en l’ODS 17 que fomenta les aliances. També posa de manifest la bona col·laboració entre les dues agències de qualitat, ACPUA i AQUA en una línia innovadora dins de l’Espai Europeu d’educació Superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada