El  grup municipal de Compromís x la Seu va mostrar la seva posició contraria a l’aprovació del pressupost municipal al darrer Ple extraordinari de La Seu d’Urgell. El document pressupostari, presentat per l’equip de govern del PDeCat, va ser aprovat gràcies a l’abstenció del grup d’ERC.

Per Compromís, el nou pressupost torna a ser una proposta de caràcter continuista que no aporta cap revulsiu a la greu situació socioeconòmica que pateix La Seu des de fa anys. L’evolució de la Seu, així com també de gran part del Pirineu català, ha estat els darrers anys caracteritzada per un augment constant de la pèrdua de població i una davallada del poder adquisitiu de les famílies. Segons Compromís, els successius equips de govern de Convergència, ara PDeCat, no han sabut revertir els efectes de la crisi econòmica, demostrant una manca total de projecte i d’idees cap a futur. Les minses inversions públiques al territori, tant per part de les administracions locals com d’altres administracions supramunicipals i de la Generalitat, agreugen l’actual manca d’inversions productives privades; lo que ens porta a una situació que acaba generant una espiral perversa d’empobriment de la zona i dels seus habitants.

Segons el diputat urgellenc i portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, “La Seu ha de liderar al Pirineu un moviment de dinamització econòmica que porti a la creació d’una gran àrea econòmica conjunta i transversal, amb el treball conjunt del major nombre d’actors polítics i econòmics que siguin possibles”. A nivell íntegrament municipal, Ordeig va tornar a recordar algunes de les nombroses propostes que el seu grup a anat presentant durant aquesta legislatura, tals com “reobrir la Llar d’Infants La Grandalla, reformar l’Escola d’Adults, replantejar la gestió de la Zona Blava, iniciar la candidatura de la Catedral de la Seu com a Patrimoni de la Humanitat, reactivar l’habitatge protegit i social, reordenar l’entramat de societats i consorcis municipals, potenciar les partides més socials, crear una aula d’estudi real, recuperar les subvencions als clubs esportius, crear un nou vial a l’escola Albert Vives, millorar la neteja i manteniment de carrers i, per sobre de tot, prioritzar la reforma dels serveis sanitaris i la creació d’una Residència pública per a la gent gran a La Seu”.

A més de tot això, el grup municipal d’ERC va condicionar facilitar l’aprovació del pressupost a realitzar diversos canvis en algunes de les partides econòmiques de la proposta presentada per l’equip encapçalat per l’alcalde Batalla i el tinent d’alcalde Fierro. Aquests canvis, van estar presentats pels republicans i acceptatsin situ al mateix plenari sense tenir ni una proposta per escrit per a la resta de grups i sense l’informe de la Intervenció municipal. Aquest fet, totalment insòlit i atípic en un procediment tan essencial com és l’aprovació d’un pressupost municipal, representa per a Compromís un menysteniment al consistori i a la resta de grups municipals. Degut a això, Compromís, que ja va mostrar enèrgicament la seva disconformitat durant el plenari a aquesta forma incoherent de procedir, estudiarà la possibilitat de presentar un recurs d’impugnació a l’aprovació del pressupost a La Seu degut a l’incompliment dels procediments i dels informes que la tramitació d’un pressupost municipal requereix.

(Text i foto: Compromís x la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada