Compromís i Esquerra de la Seu proposen la suspensió de les contractacions a EFIAL

Els dos principals grups municipals a l’oposició de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (Compromís X la Seu i ERC) demanaran mitjançant una moció conjunta en el proper Ple Municipal del consistori urgellenc, que tindrà lloc el dilluns 11 d’abril, que es suspengui les contractacions amb la Consultoria EFIAL, fins que s’aclareixin les investigacions que afecten els ajuntaments de Torredembarra, Girona, l’Ametlla de Mar o Ascó.

Després de les informacions publicades per EL PAÍS, de les quals s’han fet ressò en altres mitjans de comunicació, l’oposició presentarà l’esmentada moció per defensar la transparència a l’Ajuntament de la Seu i la imatge del consistori. 

Els imports pagats des de l’Ajuntament de la Seu, més els de l’empresa pública urbanística HIULS (100% de l’Ajuntament), a la Consultoria EFIAL pels seus assessoraments des de l’any 2007 fins el 2014 ascendeixen a més de 500.000€, sense cap tipus de concurs públic previ. Tots els contractes, reflectits en 68 factures, es van realitzar per sota dels 18.000€, xifra que marca el límit pel qual s’ha de presentar un concurs públic.

Des de l’agost de 2014 fins a l’actualitat, la facturació amb la polèmica consultoria ha continuat sense interrupció. Per tant, a la ja voluminosa xifra de 500.000€ s’ha de sumar els imports que s’han continuat adjudicant a EFIAL des de l’estiu de 2014 fins ara.

Per altra banda, ERC mostra el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats i proposa també un seguit de mesures per tal d’acollir persones refugiades al municipi com són, entre altres, l’elaboració d’un protocol d’acollida i oferir la disponibilitat, d’almenys un habitatge de lloguer social per acollir, com a mínim una família refugiada.

Finalment, ERC la Seu proposarà instar a la Direcció General del Cadastre a elaborar una ponència específica per als usos agrícoles vinculada al rendiment de les construccions i que apliqui uns coeficients reductors per corregir la valoració cadastral excessiva, mentre aquesta no s’aprovi.  

Text: Compromís/ERC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.