Compromís exigeix a Batalla suspendre les contractacions amb Efial

El grup municipal de Compromís X la Seu presentarà una moció durant el proper Ple Municipal de La Seu d’Urgell, el dia 11 de juliol, per a sol·licitar que es doni compliment a l’acord de Ple al que es va arribar el passat abril de no tornar a contractar a la consultoria EFIAL sense concurs públic i anul·lar un nou contracte a dit amb EFIAL realitzat per l’alcalde Batalla.

Durant la Junta de Govern Local al consistori urgellenc del dia 4 de juliol, el govern local de Convergència va tornar a adjudicar a l’empresa consultora EFIAL un nou contracte per prop de 4.000€ a dit i sense cap tipus de concurs públic previ. Aquest fet contradiu l’acord al que el Ple Municipal de La Seu va arribar després d’aprovar una moció presentada conjuntament per Compromís i ERC de no realitzar noves contractacions amb aquesta consultoria fins que no es resolguin els processos judicials oberts. A més, a part de contradir al Ple, Albert Batalla contradiu la seva pròpia paraula, ja que el mateix dia de la celebració del Ple, hores abans, va realitzar una roda de premsa anunciant que no tornarien a realitzar cap altre nou contracte d’assessorament sense concurs públic.

Precisament, un dia després de que l’Ajuntament realitzés el nou contracte a dit amb EFIAL, els mitjans de comunicació de tot l’Estat es van fer ressò de l’anomenada operació “Térmyca”, on l’autoritat judicial va portar a terme aquell mateix dia 12 detencions i més de 50 registres i requeriments a tot l’Estat. L’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha estat un dels ajuntamentsque ha rebut un requeriment judicial d’informació, demanant entregar al jutge tots els expedients de contractació amb EFIAL. Entre els detinguts, hi ha el president de la consultoria EFIAL, Antoni Martos.

Des de la creació de la consultoria EFIAL, l’any 2007, fins a l’actualitat, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha adjudicat a dit i sense concurs contractes d’assessorament per prop de 600.000€. Molts d’aquests contractes han vinguts assignats des de l’empresa pública depenent de l’Ajuntament de La Seu “Habitatge i Urbanisme La Seu S.L.U.” (HIULS). La creació d’aquesta empresa va ser, precisament, la primera feina que EFIAL va realitzar pel consistori urgellenc.

Compromís X la Seu, a més de demanar l’anul·lació de l’últim contracte amb EFIAL posterior a l’acord del Ple, també demanarà que s’iniciï el procediment per liquidar la societat HIULS i tornar les seves competències a l’Ajuntament.

(Text i foto: Compromís X la Seu)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.