Compromís denuncia que l’Ajuntament de la Seu només reserva el 35% de la bossa d’ajuts anticrisi per a urgències socials

El grup municipal de Compromís X La Seu afirma que és inadmissible que a la partida de “Mesures per pal·liar els efectes de la crisi” es redueixi en un 65% els diners destinats a serveis socials per passar-los a programes de promoció econòmica, tal i com es va aprovar en el darrer ple municipal.

Amb la modificació, aquesta partida de 120.000€ es distribueix entre diferents programes de serveis socials i de promoció econòmica. El 65% dels diners van a projectes de promoció econòmica, amb un total de 78.000 €, mentre que els diners de serveis socials pugen 42.000 € (un 35%).

Compromís també lamenta la mala gestió de CiU dels ajuts anticrisi, ja que la major part dels diners destinats no s’arriben a gastar, sense poder atendre moltes de les demandes de famílies de La Seu que pitjor ho estan passant i limitant els recursos de que disposen els treballadors socials.

Compromís recorda que, en les liquidacions dels exercicis anteriors (2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014), es va constatar que l’Ajuntament només gasta entre el 30% i el 60% dels diners pressupostats per ajuts anticrisi. Tot fa pensar que, igual que els últims anys, aquests diners no s’utilitzaran per a la finalitat per a la qual s’enunciaven.

El mateix grup municipal defensa l’existència d’un pressupost més gran per a promoció econòmica, però independent de les partides de serveis socials.

Aquesta modificació del pressupost 2016 de l’Ajuntament ha estat aprovada en el Ple Municipal únicament amb els vots favorables de l’equip de govern (CDC), ja que tant Compromís X La Seu com la CUP van votar en contra, mentre que ERC es va abstenir facilitant la seva aprovació. El resultat de la votació, que va ser de 7 vots favorables, 7 en contra i 3 abstencions, va tirar endavant gràcies al vot de qualitat de l’alcalde que s’utilitza en cas d’empat a la votació.

A més, el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, també critica que “tot i l’important rebaixa que es realitza en la partida després de la seva aprovació, en els passats exercicis pressupostaris la xifra restant ni tant sols ha estat esgotada en cap d’ells. Fet que, en moments de grans necessitats per a moltes famílies, indica una clara mancança de sensibilitat o d’interès amb aquestes problemàtiques”.

Text i foto: Compromís

TOTES LES NOTÍCIES