Compromís denúncia la manca de llits hospitalaris que pateix la Seu respecte la mitjana de Catalunya

Segons dades oficials de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) la mitjana de llits hospitalaris per cada 1.000 habitants a Catalunya és de 4,8 llits, a Espanya de 3,1 llits, i de 5,6 llits a la Unió Europea.

S’ha de tenir en compte que l’Hospital de La Seu d’Urgell dóna servei a tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca de la comarca de l’Alt Urgell que té uns 20.000 habitants. Per tant, si comptem els llits de l’actual hospital que sumen 27 llits repartides en 20 habitacions, podem calcular nostre rati que és de 1,35 llits per cada 1.000 habitants.

Aquesta xifra és totalment escandalosa, quasi 4 vegades menys que la mitjana de Catalunya. Aquestes dades demostren com l’Hospital necessita recuperar de manera urgent els diners perduts en els darrers anys, per tal de poder reobrir la segona planta de l‘Hospital recuperant els llits hospitalaris tancats per l’Alcalde Batalla l’any 2009. 

Una vegada més, es demostra la deriva de l’Alcalde Batalla, com a President del Patronat que dirigeix l’Hospital, ja que no defensa una sanitat pública de qualitat per als habitants de La Seu i la comarca. S’ha de recordar que en una recent votació al Parlament de Catalunya, com a diputat, ha votat en contra de la proposta d’augmentar el pressupost de l’Hospital de La Seu d’Urgell.

El portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, denuncia que “aquestes dades demostren la necessitat d’un canvi a l’Ajuntament, que asseguri la defensa dels interessos del nostre Hospital allà on calgui.”

(Text i foto: Compromís)