contrabanEl grup municipal de Compromís X La Seu presentarà, en el proper Ple Municipal del dia 7 de setembre, una moció amb la proposta de demanar a la televisió pública de Catalunya (TV3) una rectificació per la imatge mostrada de La Seu al programa emès aquest juny “Sense ficció – Contraban”.

Aquesta proposta segueix la línia que el portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va iniciar poc després de l’emissió del programa al Parlament de Catalunya, quan va traslladar el malestar generat a la ciutat al conseller Homs.

El citat programa emès el 2 de juny de 2015, en cap moment es va mostrar el patrimoni natural, cultural i gastronòmic de La Seu, ni la potencialitat de la nostra ciutat, evidenciant una manca d’activitat econòmica més enllà de l’activitat il·legal com és el contraban.

Es va tractar d’un reportatgeen el qual no hi va haver el rigor informatiu imprescindible en un programa d’aquestes característiques. Els testimonis van ser, en la seva majoria, figurants i es van mostrar situacions majoritàriament recreades i acompanyades per insinuacions contínues com que l’activitat del contraban a La Seu fos l’activitat de la majoria de la seva gent.

Semblava que la veritable intenció del programa fos fer un escarni públic i un judici paral·lel, vers un ex-alcalde de La Seu i ex-conseller de la Generalitat de Catalunya, mostrant unes imatges del tot gratuïtes i que no aportaven cap informació rellevant al ja lamentable reportatge.

Per tot això,Compromís creu que, amb diners de tots i des d’un mitjà públic de comunicació com és TV3, es va embrutar la imatge de la nostra ciutat, distorsionant la realitat, mitjançant falsedats. Les intervencions dels representants públics del territori no van aportar tampoc cap defensa ferma de La Seu i de la comarca de l’Alt Urgell.

Aquest reportatge va provocar a tota la població un sentiment unànime de rebuig vers el contingut i el moment de retransmissió, just després de les eleccions municipals. Aquest rebuig no ha tingut cap resposta ni cap rectificació per part de la televisió pública de tots els catalans i catalanes com és TV3.

Aquesta televisió pública hauria de tenir com a valors més importants la imparcialitat, la pluralitat i la veracitat. En aquest cas no ha estat així, col·laborant a empitjorar la imatge de La Seu i de tota la comarca de l’Alt Urgell, que ja pateix prou la crisi i una despoblació creixent.

Ordeig creu que “el Ple de l’Ajuntament de La Seu, que representa a tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat, ha de reclamar formalment una rectificació pública a TV3 i demanar-li que recuperi la seva neutralitat, veracitat i imparcialitat”.

(Text i foto: Compromís)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada