L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha manifestat l’interès en reprendre properament el desenvolupament del polígon industrial dels Vilansats, a Organyà. Així ho ha confirmat el secretari general d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, en una reunió que ha mantingut aquest dijous amb l’alcalde del municipi, Celestí Vilà. El compromís de la Generalitat és desenvolupar un primer sector, d’una superfície de 30.000 metres quadrats, amb tots els serveis, que es posaran a disposició de les empreses que puguin estar interessades a instal·lar-s’hi.

La creació de sòl industrial a l’Alt Urgell és una de les principals demandes detectades en l’elaboració del pla estratègic comarcal Impulsa 2026 per tal de fer créixer el pes d’aquest sector en el conjunt de l’economia del territori. Amb l’inici del desenvolupament del polígon d’Organyà es comença a donar resposta a les demandes del teixit empresarial de la comarca.

Segons informa el consistori d’Organyà, Celestí Vilà ha volgut posar de manifest la vocació comarcal del polígon i ha qualificat de “bona notícia” que el Consell Comarcal inclogui aquesta actuació en el pla estratègic de l’Alt Urgell.

Llarg procés

El projecte del polígon dels Vilansats es va començar a treballar per part de l’Ajuntament d’Organyà ja fa uns anys. L’aprovació del pla parcial es va dur a terme el 2008, mentre que el projecte d’urbanització va obtenir el vistiplau el 2010. La crisi econòmica i les limitacions pressupostàries van paralitzar la iniciativa fins ara, “que s’ha reprès satisfactòriament”.

Els terrenys en els quals es construirà el polígon industrial d’Organyà, que ja són propietat de l’INCASÒL en la seva totalitat, estan situats a tocar de la carretera C-14, a poc més d’un quilòmetre del nucli urbà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada