Davant de les informacions que avui publiquen diversos mitjans de comunicació sobre els escorcolls a diversos ajuntaments per corrupció, el grup municipal de Compromís X La Seu vol manifestar:

  • L’Ajuntament de La Seu d’Urgell va ser un dels primers ajuntaments catalans en contractar a l’empresa de consultoria EFIAL després de la seva creació, l’any 2007.
  • Des del 2007, a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell s’han succeït nombroses contractacions per assessoraments a l’empresa EFIAL sense cap tipus de concurs públic. La suma dels imports d’aquestes contractacions des del seu inici fins a l’actualitat ascendeixen a prop de 600.000€.
  • L’abril de 2016, mitjançant una moció al Ple Municipal de La Seu d’Urgell, Compromís X La Seu, conjuntament amb el grup municipal d’ERC, va forçar a l’alcalde de Convergència, Albert Batalla, a posar fi a les contractacions sense concurs amb l’assessoria. L’acord es va realitzar amb el vot favorable de tots els grups municipals amb l’excepció del grup de l’alcalde Batalla, Convergència, que van votar negativament a la proposta.
  • Tot i així, ahir mateix (04/07/2016), l’alcalde va adjudicar a la Junta de Govern Local un nou contracte sense concurs a l’empresa EFIAL per prop de 5.000€, incomplint l’acord de Plenari.

Compromís X La Seu reitera la denúncia d’irregularitats a les contractacions des de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i demana celeritat al procediment judicial per a aclarir quan abans possible aquesta situació.A més, demanem a l’alcalde Albert Batalla assumir la seva responsabilitat i que suspengui les contractacions amb la consultoria EFIAL fins que s’aclareixin totes les acusacions judicials en curs, donant compliment i respectant els acords presos al Ple Municipal de La Seu d’Urgell.

(Text i foto: Compromís X la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada