Completada la instal·lació del balcó de cel del Coll de Bóixols (Coll de Nargó)

El balcó de cel del Coll de Bóixols (Coll de Nargó)
El nou mirador volat del Coll de Bóixols (Camina Pirineus)

El projecte Camina Pirineus ha finalitzat la instal·lació del seu primer “balcó de cel”, miradors que tenen la vocació de suport a l’observació de paisatges singulars. Aquets darrers dies s’ha completat la tematització del mirador panoràmic del coll de Bóixols, al municipi de Coll de Nargó, molt a prop del límit amb la comarca veïna del Pallars Jussà.

Es tracta d’un equipament que aprofita les possibilitats que ofereix un paisatge espectacular sobre la vall del riu de Sallent, amb vistes fins a la serra del Cadí i el Pirineu axial. A banda del mirador del coll de Bóixols, el projecte Camina Pirineus preveu obrir també un balcó de cel a la Creu de Guils, al municipi de Montferrer i Castellbò.

Amb tot plegat, es vol crear una “xarxa del paisatge de l’Alt Urgell”, mitjançant la posada en valor de diversos recursos ecoturístics, que a banda de miradors també inclouen aguaits i itineraris entorn del paisatge, la fauna, la flora, la geologia, el clima i la paleontologia. En la mateixa línia, s’incorporen elements distintius en zones emblemàtiques, especialment aquests balcons volats per a l’observació del paisatge.

Aquests miradors inclouen un passadís volat, un element escultòric que el caracteritza i que és al·legòric, de disseny universal i referit al tema interpretatiu de la geologia, al Coll de Bóixols, i de la fauna, a la Creu de Guils. D’aquesta manera es vol “augmentar-ne la singularitat i actuar encara més com a lloc icònic”, segons han expressat des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

A més a més, el nou balcó del Coll de Bóixols disposa d’un “punt selfie”, per a poder fer‐s’hi fotografies escèniques, i d’un cartell paisatgístic amb una fotografia panoràmica del paisatge que els visitants hi poden veure, amb indicacions de la toponímia dels elements més destacats. La instal·lació la completen quatre bancs orientats cap a les vistes.

Aquesta actuació forma part de l’Acció A3 de “miradors i recursos ecoturístics” del projecte Camina Pirineus, que vol posicionar l’Alt Urgell com una comarca de referència per a practicar senderisme als Pirineus.

TOTES LES NOTÍCIES