Competició d’escacs oberta a tots els nens del país a la Massana

Arriba la sisena edició del Campionat Escolar d’Escacs de la Massana i 25è Campionat escolar individual d’Andorra. S’espera que hi participin al voltant d’un centenar de nens. Una xifra que indica la bona forma que travessa la base d’aquest esport. Bona part del mèrit és d’Òscar de la Riva, coordinador del campionat, i del seu company de la Federació, Raúl Garcia, que imparteixen cursos d’escacs al nens de primer cicle de totes les escoles del país.

Aquest campionat es va encetar fa cinc anys, ja que el Comú de la Massana considera que “els escacs són un bon contrapunt a les activitats de muntanya; són un esport que fomenta la concentració i l’estratègia, cosa que també contribueix a millorar en l’aprenentatge escolar”, assegura la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir.

El campionat es jugarà a set rondes i estarà dividit en tres categories d’edat sub8, sub10 i sub12. El ritme de joc serà de set minuts per jugador. “Es tracta d’una competició consolidada, que ja està en el calendari esportiu dels nens aficionats als escacs i per això esperem un alta participació”, afirma Òscar de la Riva, que afegeix que a nivell federatiu aquesta prova permet veure els nens que més destaquen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *