consolsEls comuns i el Govern negociaran de forma paral·lela les competències i les transferències. Així s’ha acordat en la reunió celebrada a Govern. Les competències es treballaran en reunions sectorals amb els ministeris afectats. De moment, s’ha identificat la necessitat d’aclarir cinc lleis, la de recursos natural, l’electoral, la del cens, la d’urbanisme i la de carreteres.

Els comuns i el Govern han acordat treballar les competències i les transferències de manera paral·lela. Les competències es negociaran de forma sectorial amb els ministeris corresponents, entre els quals hi ha el de Territori, Salut i Benestar i Educació. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, afirma que es volen aclarir aspectes que afecten diverses lleis, com ara la d’urbanisme, per la cessió de terrenys per a equipaments; la del cens, la de recursos naturals, l’electoral o la de carreteres.

Pel que fa a les transferències, la negociació serà més política que tècnica i dependrà dels acords presos sobre competències. Els cònsols insisteixen a modificar el percentatge que han de destinar a inversió, que ara obligatòriament ha de ser del 80% per poder eixugar deute. Marín confia en el ritme de la negociació i assegura que ara veu “consens, bona harmonia i les ganes que sigui una realitat”.

Tot i que no s’ha plantejat en les reunions, Marín creu que també es podrien fer canvis en els reglaments alhora que s’arriba a acords ferms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada