tabac-duana

Una operació dels agents de la unitat del frau de la Duana ha permès el comís de 61.030 paquets de tabac, valorats en poc més de 80.000 euros, destinats al contraban i de dos vehicles, així com la localització dins del territori andorrà d’un magatzem que operava il·legalment amb mercaderia sensible.

El modus operandi del grup tenia com a base les importacions de mercaderia de poc volum destinada a diversos comerços. El viatge de tornada del camió era aprofitat per transportar tabac en un doble fons.

Els agents van observar que un dels camions va dilatar sense motiu justificat la seva sortida d’Andorra, tenint en compte que la descàrrega de mercaderia s’havia efectuat al matí i la sortida no tenia lloc fins a última hora de la tarda. Els investigadors van confirmar que el vehicle va fer un parada de diverses hores en un magatzem sense cap relació amb la importació. La constatació va permetre activar el protocol d’intervenció per tal d’interceptar-lo quan procedís a sortir per la frontera hispano-andorrana.

En el control, els duaners van localitzar un doble fons format per unes fundes de plàstic, contenint paquets de tabac, situats verticalment als laterals i horitzontalment al sostre. En total s’hi van trobar 30.530 paquets de tabac de diverses marques valorat en 40.228,87 euros. El agents van lliurar el conductor del vehicle, un no resident de nacionalitat espanyola, a la Policia en constatar que els fets poden ser constitutius d’un delicte penal de contraban tipificat a l’article 245 del Codi Penal.

En paral·lel, el responsable del magatzem va autoritzar els agents a accedir-hi. Al seu interior van trobar-hi una furgoneta, propietat de la mateixa societat andorrana carregada en 30.500 paquets de cigarretes. En constatar que el responsable no disposava de llicència per emmagatzemar i transportar mercaderies sensibles, es va aixecar un expedient sancionador per un import de 150.253 euros, així com el comís de la mercaderia.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada