incendi-1Després de retirar el precinte judicial, ahir alguns veïns han entrat als pisos per primera vegada. Ahir al matí van començar la neteja de l’escala per poder pintar. És moment de parlar amb els pèrits i avaluar danys. Una altra qüestió és fins quan hauran de viure fora del que consideren la seva llar.

Ahir va començar l’activitat per restaurar la normalitat al 71 de l’avinguda príncep Benlloch. Una empresa de neteja retirava la sutja abans que entrin els pintors.

Els pisos per sota del nivell del carrer han quedat completament destrossats, però a mida que pugem l’escala, l’afectació dels immobles és una altra: pisos degradats pel fum i una instal·lació elèctrica que no funciona.

Alguns veïns a feien les primeres reparacions, parlaven amb els pèrits i aprofitaven per retirar aliments malmesos de la nevera.

El Rachid Bellil és un dels afectats. Veient que hi havia moviment a l’edifici ha decidit treure-hi al cap. Diu que abans s’ha intentat posar en contacte amb la propietat sense èxit. Assegura que no agafa el telèfon i que ell no sap què fer però té clar que “aquí no es pot viure”.

Amb el cor encongit encara avui recorda el mal moment que va passar amb la dona. Ella va ser unes de les persones traslladades a l’hospital per inhalació de fum. Fa pocs dies li han donat l’alta i ara esperen una solució ja que a casa de la seva germana no s’hi poden quedar perquè “té molts nens” i no hi ha espai per a tots.

Set dies després de l’incendi, el que els crea més neguit és no saber quan tornaran tenir la seva llar. Recordem que l’incident va afectar 37 persones, de les quals 22 s’han allotjat en pensions amb les despeses a càrrec del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada