Aquesta setmana s’han iniciat les obres de construcció d’infraestructures de telecomunicacions al paratge del Pla de les Forques de la Seu d’Urgell.

Les obres consistiran en la instal·lació d’una torre de 45 metres d’altura que aglutinarà diversos serveis com canals de difusió de la televisió pública de Catalunya; la banda ampla rural (servei d’accés a Internet); enllaços radioelèctrics; i així com suport per als operadors de telefonia mòbil. Alhora, es retiraran les tres antenes que hi ha actualment al Pla de les Forques, fet que ajudarà a millorar l’skyline de la Seu d’Urgell.

Pel tinent d’alcalde d’Innovació tecnològica de l’Ajuntament de la Seu, Lluís Biosca, l’inici d’aquestes obres significa “un gran pas per l’ordenació de les telecomunicacions a la nostra ciutat”. Biosca ha explicat que per una banda permetrà unificar tots els serveis en una única torre, incloent les necessitats municipals com RàdioSeu i, per altra, una reestructuració d’algunes infraestructures existents al bell mig de la Seu que aniran traslladant, de forma progressiva, els seus serveis a la nova torre.

“La construcció primer del nou equipament mantenint fins la seva finalització les torres existents permetrà no interrompre el servei, si fos necessari, més que l’imprescindible pel trasllat dels equips”, ha remarcat Lluís Biosca.

Aquestes obres també permetran desplaçar serveis que actualment es troben situats a la torre situada en un edifici del carrer de Josep de Zulueta de la Seu d’Urgell, i es podrà substituir per una antena més petita que generi menys impacte visual.

El pressupost total de la construcció d’aquesta nova infraestructura de telecomunicacions és de 364.732 euros.

Recordem que aquesta nova infraestructura de telecomunicacions s’emmarca dins del Pla Catalunya Connecta, fruit gràcies al conveni signat entre el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Telefonica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada