Comencen les obres d’adaptació de l’església de Santa Coloma per a l’acollida del màping

La  ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha informat al Consell de Ministres que el projecte de realització dels treballs del màping de l’església de Santa Coloma ha entrat ja en la seva darrera fase.

Per dur a terme aquests treballs caldrà practicar petits canvis en la disposició dels elements que envolten la zona del presbiteri i de l’absis de Santa Coloma. La modificació més rellevant és l’aplicació de l’arrebossat amb morter de calç de l’absis, que millorarà la qualitat de les projeccions i que retornarà a uns quants anys enrere l’aspecte primigeni que tenia, sense la pedra nua a vista.

Amb aquestes modificacions, la talla romànica de la Mare de Déu del Remei, que es retirarà del centre de l’absis i presidirà la nau a la banda de la dreta, guanyarà visibilitat, i estarà més pròxima als visitants. La resta de modificacions, quasi imperceptibles, seran per una banda l’enllumenat de la nau, que podrà variar d’intensitat, i la retirada d’alguns cables elèctrics.

El mobiliari interior actual de l’absis es reduirà i es deixarà un sol banc, la retirada dels d’elements de mobiliari permetrà la reproducció digital de les pintures murals romàniques en el seu emplaçament original. En el lloc on es trobava la filera de bancs s’instal·laran els projectors.

El Departament de Patrimoni Cultural ja ha lliurat el projecte a l’empresa adjudicatària de l’excavació a l’exterior de l’església, a l’antic cementiri. Després de la intervenció arqueològica, prevista per a les pròximes setmanes, ja es podrà passar el cablejat que permetrà posar en funcionament el màping i la visualització del pantocràtor, el col·legi apostòlic constituït per sis deixebles, els dos frisos, i l’anunciació.

El Govern licita el control de qualitat de la construcció de la sala d’exposicions a Santa Coloma

D’altra banda, el Consell de Ministres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha aprovat avui la convocatòria d’un concurs públic per a la licitació del control de qualitat dels treballs de construcció de la sala d’exposicions a Santa Coloma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada