Aquest dimarts al matí han arrencat les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell en el tram comprès entre el carrer de la Unió i Bisbe Príncep Iglesias, amb l’objectiu que puguin estar finalitzades en quatre mesos i, per tant, el 3 d’agost es puguin inaugurar. El darrer tram, el que va des de Bisbe Príncep Iglesias a les Canals serà adjudicat aquest dijous en sessió de consell de comú, si bé la junta de govern ja ha decidit que les obres les faci la UTE Locubsa Unitas per un import de 2,6 milions. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que les obres d’aquest darrer tram podrien començar dilluns vinent. Ha afegit que espera que aquesta sigui una “obra per a molts anys” després que anteriors remodelacions no donessin “els resultats” que s’esperaven i ha demanat novament “paciència” als ciutadans. També ha insistit que amb aquesta remodelació es “dignifica l’avinguda”.

Les empreses han començat a treballar aquest dimarts i ho faran cada dia, inclosos els diumenges, de les vuit del matí a les deu de la nit. En els quatre trams hi treballaran unes vuitanta persones a banda de les que puguin ser als tallers “preparant materials i coses”, tal com ha explicat el responsable de la direcció facultativa, Jordi Llovera, que ha afegit que “el més dificultós” serà molestar “el mínim possible” els comerciants.

De moment, i donat que aquest dimarts no hi ha encara escoles, l’afectació al trànsit no s’ha notat. En aquest sentit, ha destacat que l’avinguda “ja no és una artèria principal” i que a més el tram entre la Unió i la Rotonda ja és només per a vianants la meitat del dia, amb la qual cosa el fet que es talli totalment al trànsit no hauria de comportar massa complicacions. Sí que n’hi pot haver més, ha reconegut, en el tram entre la plaça Rebés i la Rotonda, tenint en compte que els vehicles només podran circular en aquesta direcció i, per tant, els vehicles que vinguin de la Massana hauran de circular per Prat de la Creu. De totes maneres, espera que els conductors s’adaptin a aquests canvis “relativament de pressa” i que el “gran punt rodó” que s’ha previst com a alternativa funcioni de manera correcta.

Marsol s’ha mostrat convençuda que es compliran els quatre mesos d’obres ja que les empreses han començat “amb molta intensitat i ganes” i ha manifestat que creu que, per tant, no s’hauran d’aplicar les sancions per possibles retards. En aquest sentit, Llovera ha destacat que es tracta d’un “termini ajustat” però que s’ha coordinat tot al màxim perquè el 3 d’agost l’obra estigui enllestida. Ha recordat que hi haurà un tècnic del comú responsable per cada tram i que a més diferents consellers de la corporació coordinaran de forma general. També ha manifestat que el fet que les obres hagin estat més costoses que el que s’havia previst inicialment pot estar relacionat amb el fet que les empreses han de destinar “més recursos” per poder complir els terminis.

El comú ha editat uns fulletons per informar els veïns, comerciants i propietaris dels trams de les obres i les afectacions del trànsit. Marsol ha remarcat que amb qui ha pogut parlar “tots assumeixen amb ganes” aquestes obres ja que s’entén que seran “per bé”. De fet, alguns ja els han comentat que aprofitaran els treballs a l’avinguda per fer obres als seus locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada