Comencen els treballs per reforçar la seguretat a la C-14 al congost de Tresponts

Tècnics del Departament de Territori de la Generalitat ja han iniciat aquest dilluns els treballs per reforçar la seguretat a la carretera C-14 al pas pel congost de Tresponts. Tot seguint el calendari anunciat, aquesta setmana es comença a preparar el terreny per a les dues principals accions previstes, que són la instal·lació de noves malles protectores i l’estabilització de talussos, amb l’objectiu de prevenir noves caigudes de roques a la zona.

El Govern ha destinat una partida d’urgència d’1,5 milions d’euros per donar resposta a la petició dels veïns de la zona i dels conductors que utilitzen habitualment la via, després que les darreres caigudes de pedres han causat almenys quatre accidents, amb ferits lleus o bé greus. De moment s’ha instal·lat els senyals d’obra i s’ha començat a desbrossar l’àrea en la qual s’intervindrà, entre els quilòmetres 162,45 i 165,43, al terme municipal de Fígols i Alinyà. Després de retirar la vegetació, en un termini de deu dies es començarà a instal·lar més d’un quilòmetre de protecció dinàmica.

Talls puntuals de trànsit per les obres

Des de Territori s’ha detallat que les obres comportaran talls puntuals de trànsit, ja que l’orografia complicada de la zona obliga a tancar la via en determinats moments per motius de seguretat. Les restriccions, d’aproximadament cinc minuts, es faran cada dia de manera intermitent quan es consideri necessari i es poden allargar durant quatre mesos.

Aquesta actuació es fa de manera paral·lela a la tramitació de la construcció del futur túnel de Tresponts. Aquest dijous passat el DOGC va publicar l’anunci de licitació, i es preveu que les obres s’adjudiquin a mitjan 2017 i es comencin a executar la tardor vinent.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.