Comencen els treballs per netejar la llera del riu Segre a la Seu

segreS’acaben d’iniciar els treballs a la llera del riu Segre, al seu pas per la capital alturgellenca, necessàries per a resoldre els set punts crítics que es van detectar amb l’estudi d’inundabilitat contractat fa un temps per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Els treballs, amb l’objectiu que les actuacions siguin el menys agressives possibles, consisteixen en l’eliminació parcial o total de la vegetació arbòria, i en l’eliminació total de la vegetació i moviment de sediments, en funció de les característiques de cada tram del riu. A més, aquesta intervenció es fa fora del període de nidificació d’aus i evitant les zones de posta de la truita de riu.

A banda, també està previst realitzar un aprofitament forestal de millora en tot el tram. Aquest aprofitament consistirà en tallar arbres morts o en mal estat i en eliminar espècies vegetals invasores com l’om siberià.

Cal remarcar que aquests treballs no suposaran cap cost ja que l’empresa encarregada de les actuacions podrà compensar les tasques de retirada de la vegetació amb el que n’obtingui per la venda de la fusta que se n’extregui. Això suposa un fet innovador en aquest tipus d’intervencions. Tota la fusta provinent d’aquesta actuació s’aprofitarà en una planta de biomassa.

L’Ajuntament valora molt positivament la coordinació entre les diferents administracions implicades (Agència Catalana de l’Aigua, Àrea de Medi Natural, Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i Ajuntament de la Seu d’Urgell) i també la participació dels diversos agents implicats (societat de caça i pesca, naturalistes, entre d’altres) durant tot el procés fet que ha agilitzat la tramitació de l’autorització dels treballs de neteja de la canalització i ha afavorit el consens.