Comencen els treballs per a l’ampliació i remodelació de la Residència Albó

Els treballs per a l’ampliació i reforma de la Residència Albó de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell han estat finalment adjudicats per un import de 2,1 milions d’euros i tindran una durada de 17 mesos i mig, tal com consta en un edicte que surt publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), i començaran de manera immediata. Tal com destaquen des del centre, aquestes obres aniran acompanyades d’un “canvi de model” que vol anar cap a una atenció integral de l’usuari i la potenciació de la seva autonomia. Amb els treballs es guanya una planta, i una altra millora serà l’observació directa i constant per part dels serveis sanitaris a la planta d’aquelles persones que necessiten més assistència.

Els treballs d’ampliació i millora de la Residencia Albó de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell arrencaran en les properes setmanes després que hagin estat definitivament adjudicats per un import total de 2,1 milions d’euros. Aquestes obres tindran una durada de 17 mesos i mig i aniran acompanyats, tal com ha constatat la directora del centre, Celine Mandicó, d’un canvi de model que vol donar als usuaris una atenció integral i fomentar la seva autonomia, motiu pel qual els treballadors també estan sent formats.

Actualment la residència compta amb 39 usuaris que hi podran romandre mentre es duguin a terme els treballs, que es faran per fases, ja que de fet aquest era un dels requisits per a l’adjudicació i, a més a més, “hi haurà un control molt acurat” dels aspectes de seguretat i mediambientals.

A banda de la remodelació dels espais actuals, es guanyarà una planta més i així, n’hi haurà una per a persones assistides que necessiten una atenció sociosanitària més intensa i, en aquest sentit, també hi haurà una “millora molt important” ja que hi haurà una “observació directa” dels serveis sanitaris als usuaris. Una altra planta serà per a aquells que tenen una major autonomia tot i que necessiten serveis sociosanitaris i, també, n’hi haurà una altra per a aquelles persones més autònomes. La voluntat és que els residents puguin fer una vida “el més autònoma possible” i que es facin els espais seus, és a dir, que sigui com si “fossin a casa seva”.

En definitiva, les obres aniran acompanyades d’una “nova filosofia” tant pel que fa a a intervenció com en les activitats que s’impulsin.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES