Comencen els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per als alumnes del país

Pisters de Vallnord
Pisters de Vallnord. Foto: Comú de la Massana, Arxiu

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el departament de Protecció Civil inicien aquest 10 de febrer els tallers de nivologia i actuació en casos d’allaus per a estudiants d’entre 10 i 14 anys dels tres sistemes educatius del país.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pràctica, que s’emmarca en el curs de capacitació bàsica en Protecció Civil per sensibilitzar-los davant de situacions de riscos naturals que s’imparteix cada any a les escoles des del 2012, és donar una formació pràctica perquè els joves actuïn de manera correcta i ràpida en una situació de risc o d’emergència.

El taller específic de nivologia i actuació en casos d’allaus, que s’allargarà fins a l’1 d’abril, és un curs sobre el terreny en què participen uns 370 alumnes de 13 i 14 anys de l’Escola Andorrana; així com uns 450 d’entre 10 i 11 anys del sistema educatiu espanyol i francès, a través de l’àrea de Formació Andorrana. Essent un curs pràctic, les estacions d’esquí faciliten els seus professionals i un espai per poder dur a terme el taller a les seves instal·lacions.

A més, l’equip formador dels joves compta amb efectius del Departament de bombers, de la Creu Roja Andorrana i dels pisters de l’estació. Els alumnes faran pràctiques de nivologia, lectura de butlletí meteorològic i butlletí d’allaus; utilització del material de rescat (dispositiu de vigilància d’allaus (DVA)) sonda i pala.

TOTES LES NOTÍCIES