El Programa SOMPirineu, que s’engega aquest dilluns, té la voluntat de donar suport a iniciatives i empreses de l’Alt Pirineu i Aran vinculades a sectors econòmics molt arrelats al territori -com són el turisme rural i l’ecoturisme, els productes agroalimentaris i l’artesania- per tal que reforcin la seva activitat, impulsin projectes conjunts i generin ocupació. La iniciativa està impulsada pel Consell Comarcal de la Cerdanya, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) juntament amb la resta dels consells comarcals de la regió, del Conselh Generau d’Aran i amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. El programa està finançat, en part, pel Fons Social Europeu i s’adreça a professionals i desocupats d’aquests sectors perquè puguin tirar endavant nous projectes i línies de negoci, o consolidar la seva activitat.

Els obstacles que troben els empresaris dedicats al turisme rural, l’ecoturisme, el senderisme, els productes agroalimentaris locals i l’artesania són compartits, com són les dificultats per comercialitzar els seus productes o serveis; l’estacionalització d’alguns sectors; la baixa professionalització; la disgregació en micro empreses i, en general, un grau de consolidació o competitivitat que encara no ha assolit nivells òptims.

Finançat en part pel Fons Social Europeu (FSE), el Programa SOMPirineu s’adreça a professionals en actiu o a l’atur que vulguin endegar un nou projecte empresarial, una nova línia de negoci o consolidar la seva activitat en un d’aquests cinc sectors identificats. Per aconseguir-ho, es treballarà per fomentar aliances i projectes compartits entre empreses, així com assessorament i formació en aquells àmbits on s’identifiquin més necessitats, segons explica en un comunicat la Generalitat de Catalunya.

En concret, entre el 30 de setembre i el proper mes de desembre, s’impartiran cinc cursos i 11 seminaris gratuïts, presencials i a distància, que abastaran des de les nocions bàsiques a l’hora de crear una nova empresa, al disseny de productes i serveis, la comunicació i el màrqueting. De moment, ja s’hi han inscrit més d’un centenar de professionals.

El Programa està liderat pel Consell Comarcal de la Cerdanya, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) amb la col·laboració de la resta de consells comarcals de la regió (Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alt Urgell), del Conselh Generau d’Aran i amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada