Aquest cap de setmana comencen els actes religiosos de Setmana Santa a la Seu d’Urgell, organitzats per la Parròquia de Sant Ot. El primer acte previst és el Pregó, previst per a aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda al Casal Parroquial.

La primera tradició destacada d’aquests dies és el Diumenge de Rams (dia 14). A les 9 i les 11 del matí i a les 12 i les 13.20 del migdia hi haurà missa amb benedicció de Palmes i Rams. La de les 12 serà a la plaça dels Oms i presidida per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. També diumenge, a les 6 de la tarda, tindrà lloc un Via Crucis pel claustre de la Catedral.

Els actes programats per la parròquia urgellenca continuaran dilluns, dia 15, amb la Missa Crismal (a 2/4 d’1 del migdia), i dimecres a les 8 del vespre amb la celebració comunitària del Sagrament de la Penitència. Dijous Sant, també a les 8 del vespre, s’oficiarà la Missa de la Cena del Senyor, seguida de la Vetlla d’Adoració del Santíssim Sagrament, a partir de 2/4 d’11 de la nit.

Divendres Sant (dia 19), a les 9 del matí s’iniciarà un Via Crucis pels carrers del casc antic; i a 2/4 de 12, hi haurà l’Ofici de Lectura i Laudes. A les 6 de la tarda serà el torn de l’acció litúrgica de Passió i Mort del Senyor. Finalment, a 2/4 de 9 del vespre començarà la Processó de Divendres Sant, la més seguida del Pirineu i una de les més antigues datades a Catalunya, atès que se’n té constància des del segle XVI. Enguany s’ha fet una crida per sumar més persones que vulguin col·laborar-hi i prendre-hi part. Els qui hi estiguin interessats es poden inscriure a la Parròquia o bé a l’Espai Ermengol.

Dissabte dia 20, a les 11 hi haurà un nou ofici; i a 2/4 de 9 del vespre, la Solemne Vetlla Pasqual. Finalment, diumenge hi haurà les misses de Pasqua de Resurrecció (a les 9, les 11 i les 13.20 h) i la Solemne Missa Estacional, presidida per Joan-Enric Vives, a les 12 del migdia.

De la seva part, la Parròquia de Santa Magdalena ha programat també alguns d’aquests actes tradicionals, com ara la benedicció de palmes i rams (aquest diumenge a les 12 del migdia), confessions individuals (Dimarts Sant, de 6 a 8 de la tarda), la missa de la Cena del Senyor (dijous a 2/4 de 7 del vespre), un Via Crucis pels carrers del barri (divendres a les 10 del matí), una acció litúrgica (divendres a 2/4 de 5 de la tarda) i la missa de Diumenge de Pasqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada