udaLa Universitat d’Andorra (UdA) participa en el contingut de XarxaMOOC, el primer curs de llenguatge especialitzat en català en format MOOC (Massive Open Online Course), que organitzen set universitats de la Xarxa Vives sota la coordinació de la Universitat d’Alacant. El curs comença aquest dilluns 2 de desembre de 2013.

Sota el subtítol «Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives», XarxaMOOC s’adreça tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. El curs és completament obert, i això permet que tothom s’hi pugui inscriure lliurement.

L’objectiu és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels àmbits universitaris més representatius i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més característics (geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de la regió Vives.

XarxaMOOC conté vídeos (allotjats a YouTube i subtitulats en català, espanyol, anglès, francès i italià) sobre terminologia, minientrevistes a especialistes, característiques dels textos acadèmics i divulgatius, recomanacions de recursos, revistes i blogs, etc. La Universitat d’Andorra, per exemple, s’ha fet càrrec del vídeo en el qual es respon a la pregunta: Perquè és important una educació en patrimoni com a estratègia de futur en la formació de les societats?

El curs s’articula en les 12 unitats següents:

1. Presentació

2. Educació

3. Llengua

4. Mitjans de comunicació

5. Informàtica

6. Dret

7. Geografia i turisme

8. Economia

9. Arquitectura

10. Biologia i ciències naturals

11. Medicina i ciències de la salut

12. Literatura

Les cinc primeres unitats es llançaran en setmanes consecutives a partir d’aquest 2 de desembre de 2013. Les unitats següents, de la 6 a la 12, es llançaran entre el 20 i el 27 de gener de 2014.

L’enfocament didàctic s’inscriu en la metodologia MOOC (Massive Open Online Course), un corrent que ha donat com fruit iniciatives com ara Coursera. El curs està dissenyat amb Google Course Builder, l’eina tecnològica que Google ha creat específicament per a generar formacions en format MOOC.

Les activitats són autocorrectives i aquelles més connectives es vehiculen mitjançant el Google Group del curs i Twitter. El curs tindrà un reconeixement mitjançant badges (‘insígnies’) que acreditaran cada unitat que l’inscrit superi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada