Comença una setmana clau per trobar solucions per als treballadors de BPA

treballadors bpa 1

Setmana clau per al futur dels treballadors de BPA. Aquest dilluns tenen prevista una reunió amb el cap de Govern i el ministre de Finances. Dimecres es trobaran amb el consell d’administració de l’AREB, l’Agència Estatal de Reestructuració d’Entitats Bancàries. Serà aquesta setmana, també, quan l’INAF informi del resultat de la primera fase de la tria d´actius sospitosos de BPA i quin percentatge sobre el total representen.

Aquesta setmana és el punt de partida per trobar les solucions definitives, segons els representants dels treballadors de BPA.

Aquest dilluns, a 2/4 de 5 de la tarda, tenen previst reunir-se amb el cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre de Finances, Jordi Cinca. També podrien assistir-hi els ministres Jordi Alcobé i Gilbert Saboya, així com el president del consell d’administració de l’AREB, Albert Hinojosa.

Una reunió durant la qual els treballadors volen compromisos per escrit. Això sí, negociats i tenint en compte allà on pot arribar l’entitat que adquireixi BPA.

Entre les demandes principals hi ha prejubilacions als 55 anys i indemnitzacions que arribin al nivell màxim, segons el topall que marca el codi de relacions laborals.

Si l’entitat no pot assumir els compromisos adquirits, els representants dels treballadors demanen que, atesa l’excepcionalitat de la situació, el Govern se’n faci càrrec. Posteriorment, diuen, serien els accionistes de BPA qui n’assumirien el cost.