Comença un nou curs escolar marcat pels protocols per evitar el coronavirus

Uns alumnes a l'entrada de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria el primer dia del curs 2020-2021
Uns alumnes de primera ensenyança a l’entrada de l’escola andorrana de Sant Julià de Lòria el primer dia del curs 2020-2021. Foto: SFG

Uns 2.000 alumnes han tornat a les aules de l’Escola Andorrana. Alguns ho han fet després de gairebé sis mesos, en aquesta nova realitat que ha imposat la pandèmia de la Covid-19. Professors, pares i sobretot infants s’han adaptat a les mesures de seguretat que marcaran el curs escolar amb un desig general: que no s’hagi de suspendre de nou.

Eren les últimes senyalitzacions abans que comencessin a arribar els infants. Alguns no tornaven a l’escola des del 13 de març, quan va començar el confinament, perquè els pares han pogut fer teletreball i l’escolaritat presencial no era obligatòria al juny.

Un cert ordre a l’entrada del centre de Sant Julià denotava que alguna cosa ha canviat respecte d’altres anys, tot i que les aglomeracions no s’han pogut evitar en altres parròquies.

A l’escola andorrana de Sant Julià, un cop han obert portes, entrada ben organitzada, el més espaiada possible i reagrupaments de classes als patis. Només els petits de maternal han pogut entrar fins a l’aula acompanyats dels pares.  En aquest centre han marcat dos carrils perquè els nens puguin pujar i baixar per un costat i un altre.

Aquest dimecres han tornat a les aules de l’Escola Andorrana uns 2.000 alumnes, una xifra similar al curs passat. Un nombre molt elevat ha passat el cribratge. La directora, Maite Casals, posa bona nota en aquest inici i assenyala que el servei de guarda d’infants de juny va ser una bona prova pilot que els va fer adonar que el retorn era possible.

Unes consignes que són clares: mascareta fora del nucli de convivència de l’aula, distància de seguretat de metre i mig, rentat de mans molt sovint i ventilació d’espais durant 7 o 8 minuts cada hora. El director del centre lauredià, Isaac Benchluch, explica quina serà la feina més important d’aquestes primeres setmanes.

Les ganes de tornar eren generals per part de tothom. Un cop ja dins de l’aula, primeres directrius dels tutors i represa de l’activitat. El desig unànime: que el curs que ha començat aquest dimecres no s’acabi abans d’hora.

TOTES LES NOTÍCIES