Comença l’escola amb mascareta a partir de 8 anys i l’objectiu de poder flexibilitzar les mesures Covid

L'Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma.
L’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma. Foto: Arxiu

L’objectiu més ambiciós d’aquest curs escolar que ha començat aquest dijous és acabar fent classe sense mascareta. De moment aquest any podran treure’s la mascareta al pati on podran barrejar-se classes del mateix curs i al menjador. Els pares, contents amb les mesures. N’hi ha que els segueixen preocupant un possible confinament. A l’Escola Andorrana han començat uns 2.000 alumnes.

Aquest dijous al matí amb la pluja tot eren corredisses per entrar a l’escola, això sí, amb circuits i entrades diferenciades per evitar aglomeracions. Alguns no tenen massa clar si es podran treure la mascareta i quan.

Es comença com el curs passat, mascareta fins a l’aula per als menors de 8 anys, per a la resta, a partir d’aquesta edat, és obligatòria mentre fan classe. Els canvis els trobem al pati on podran conviure 125 alumnes del mateix curs de diferents classes sense mascareta.

A l’andorrana de Santa Coloma no hauran de barrejar cursos gràcies a la disponibilitat d’espais. “Cada cicle estarà en un espai diferent perquè la noció d’unitat de convivència és el cicle”, ha exposat el director del centre, Sergi Muñoz. Els pares celebren que els alumnes del mateix curs puguin tornar a ajuntar-se al pati i confien en les mesures. Amb tot encara hi ha por al confinament “perquè l’escola a casa no és evident”, diu una de les mares.

Ara per ara els confinaments es marcaran segons l’ús de la mascareta i els companys de menjador. Tanmateix l’objectiu és fer classe sense. La idea de la directora de l’Escola Andorrana, Maite Casals, “és poder revisar el document de consignes juntament amb Salut i poder flexibilitzar al màxim les mesures en un futur pròxim”.

Aquest primer dia han començat uns dos mil alumnes entre maternal i primària a l’Escola Andorrana. Aquells que han volgut han passat pel cribratge que permetrà fer una primera fotografia de com comença el curs en l’àmbit sanitari.

TOTES LES NOTÍCIES