Comença la segona fase de l’embelliment de l’avinguda Tarragona

Els treballs duraran tres mesos i incorporaran un carril-bici segregat i una mitjana arbrada. Els fanals es desplaçaran a la mitjana, la qual cosa permetrà alliberar espai per als vianants.

La cònsol major, Conxita Marsol, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, han presentat avui la continuació de l’embelliment de l’avinguda Tarragona. Aquesta segona fase reforma un tram de 400 metres, comprès entre el carrer Bonaventura Riberaygua i la rotonda de Prada Casadet. La durada prevista dels treballs, que es van adjudicar recentment en Consell de Comú per 167.700€, és de tres mesos. A banda de l’embelliment, l’objectiu de l’obra és pacificar el trànsit en un dels eixos viaris més importants del país.

Conxita Marsol ha explicat que s’ha decidit iniciar ara les obres, tot i que és una època de màxima afluència turística els caps de setmana, per deixar l’avinguda Tarragona enllestida a l’abril, moment en què començarà la reforma de l’artèria comercial: l’avinguda Meritxell. Amb tot, es coordinaran els treballs per no entorpir la circulació sobretot els caps de setmana. La reforma comporta l’eliminació d’una desena de places d’aparcament i el desplaçament de les zones de càrrega i descàrrega i l’aparcament de motocicletes als carrers laterals.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha remarcat la bona coordinació entre administracions a l’hora d’executar les obres, tant de l’avinguda Tarragona –que forma part de la carretera general 1 (CG1)-, com dels treballs que s’iniciaran properament a Santa Coloma, amb la construcció del carrer de la Plana i l’ampliació de l’escola andorrana de segona ensenyança.

TOTES LES NOTÍCIES