pas2SAETDE i el comú d’Encamp estan acabant de tancar un conveni que permetrà el desenvolupament de la zona de peu de pistes del Pas de la Casa. Conveni que permet la construcció del nou telecabina que unirà el peu de pistes amb la zona de debutants que ja s´ha començat a construir. El conveni que és previst que se signi les properes setmanes, previ un acord del consell de comú, permetrà que es tiri endavant aquest projecte valorat, en la seva totalitat,  en 18 milions d´euros. El cònsol d´Encamp, que no ha volgut entrar en detalls sobre el contingut de l´acord, assegura que un dels punts que inclou és l’allargament de la concessió dels terrenys a SAETDE.

La fesonomia del peu de pistes del Pas de la Casa aquest hivern serà un mica diferent. Aquesta setmana han començat els treballs d´enderroc dels garatges que SAETDE té a la zona per poder instal·lar-hi un nou telefèric, que unirà la part baixa amb la zona de debutants situada a les Abelletes. 

Els treballs del telefèric que consta de 5 pilones i 500 metres de llargada estaran enllestits abans de Nadal.

Els treballs s´han iniciat sense tenir els permisos pel fet que la construcció d’una instal·lació d’aquestes característiques s´ha de fer abans de les primeres nevades. Un fet que el comú entén i justifica. 

La construcció d´aquesta instal·lació valorada en 4 milions d´euros es fa gràcies al conveni que el comú d´Encamp i SAETDE signaran les properes setmanes. El cònsol major no ha volgut avançar molts detalls del document però assegura que un dels punts que s´hi inclouran és l´ampliació de la concesssió dels terrenys, propietat del comú, a SAETDE. El que no inclourà és la possibilitat que el comú vengui les accions que té a la societat.  

Mas ha indicat també que tot i que una de les condicions en la negociació inicial entre les dues parts és que SAETDE assumís la gestió del Funicamp, aquest aspecte és deixarà per passades les eleccions, de la mateixa manera que la possible venda de les accions.

El projecte que s´està tirant endavant té una segona fase molt més important amb la construcció de dues noves zones de serveis tant a peu de pistes com a la zona de debutants a més d´una nova pista de debutants amb moltes més facilitats d´accés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada