La quarta edició del concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments ha començat aquest dissabte amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural de més de 40 països, entre els quals Andorra, que hi participa des del 2011. L’any passat, en la categoria andorrana es van enviar 293 fotografies de monuments com l’església de Sant Miquel d’Engolasters, el santuari nou de Meritxell, Sant Joan de Caselles o Sant Martí de la Cortinada, entre altres. Les deu millors imatges rebudes del Principat participaran en el premi internacional amb els seleccionats dels altres països.

Per tercer any consecutiu, Andorra és un dels territoris inclosos en el concurs Wiki Loves Monuments que va començar el 2010 als Països Baixos i des del 2012 és d’àmbit mundial.

La idea és que els usuaris de Viquipèdia i ciutadans aportin imatges que en l’àmbit català poden ser dels monuments catalogats dins del patrimoni cultural d’Andorra, Catalunya o el País Valencià.

Els usuaris han de carregar les fotografies dels monuments a Wikimedia Commons, incloure-hi una definició i el codi corresponent al monument fotografiat. El termini per participar en el concurs acaba el 30 de setembre i posteriorment un jurat seleccionarà les deu millors imatges per participar en el concurs internacional. El guanyador de l’edició d’Andorra rebrà com a premi un disc dur portàtil d’1TB.

L’any passat, el concurs organitzat per la Fundació Wikimedia i l’associació Amical Viquipèdia va rebre 293 fotografies d’Andorra, de llocs com l’església de Sant Miquel d’Engolasters, Sant Martí de la Cortinada, Sant Romà de les Bons o Casa de la Vall.

A més, a nivell mundial l’edició del 2012 ha estat oficialment reconeguda com a ‘concurs de fotografia més gran del món’ pel Guiness World Records, després d’haver recopilat 353.768 imatges, més del doble que l’any anterior.

Aquest any, indiquen a la pàgina del concurs, volen tornar a batre el seu propi rècord i aconseguir encara més fotografies per difondre els monuments del món.

Foto: Àngela Llop/ Wikimedia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada