Comença la prohibició de fumar als establiments de restauració amb opinions diverses

Els empleats i els clients dels bars i restaurants es comencen a adaptar a la prohibició de fumar en els establiments, que ha entrat en vigor aquest dijous. Les opinions sobre l’aplicació de la Llei són diverses, tot i que bona part de les persones consultades consideren que és una bona mesura. Pel que fa als establiments, n’hi ha que han notat una davallada de la clientela o del consum, però d’altres pensen que ‘la gent s’acabarà acostumant’. Les situacions que més es repeteixen aquest dijous són els clients despistats que no saben que no es pot fumar, els fumadors desafiant el fred fora dels establiments o a les terrasses, i els empleats recordant la prohibició i guardant els cendrers als fons dels armaris.

L’inici de la prohibició de fumar en bars, restaurants, granges, discoteques i llocs de treball a partir d’aquest dijous genera opinions per a tots els gustos, tant entre els responsables dels locals com entre la clientela.

L’Anna, responsable d’un bar al centre d’Andorra la Vella, creu que no perdrà clients però sí volum de negoci, ja que molta gent està menys estona a l’establiment i consumeixen menys. A més, considera lamentable que el Govern hagi dit que només sancionarà quan rebi una queixa, ja que ‘si es fa una llei ha d’estar ben feta’.

La Mari, dependenta d’una granja de la capital, també ha constatat que el volum de clients és més fluix que d’altres dies i que la gent ‘se’n va de seguida’, i creu que s’hauria d’haver donat la possibilitat als establiments d’escollir si volien ser per a fumadors o per a no fumadors.

En canvi, en Delio, responsable d’un altre bar, troba bé la mesura, i tot i que ‘la gent encara li costa perquè és el primer dia i hi ha molts despistats’, creu que s’aniran acostumant ‘perquè no hi ha una altra opció’. Tots els establiments consultats han posat de manifest que hi ha molta gent despistada a qui s’ha hagut de recordar que ha entrat en vigor la prohibició de fumar.

Pel que fa als clients, mentre que els no fumadors celebren l’entrada en vigor de la Llei, entre els fumadors hi ha opinions diverses. A Carmen Bayona, que aquest dijous ha escollit una terrassa per poder prendre el cafè mentre fa el cigarret, no li sembla malament la prohibició però pensa que l’ideal hagués estat que hagués entrat en vigor passat festes. En canvi, la Patrícia no li sembla bé la Llei perquè entén que hi ha gent que li molesta però en canvi no s’ha tingut en compte que els fumadors puguin disposar d’un espai per poder seguir fent el cafè mentre fumen.

Més radical és el Francisco, que considera que amb la Llei s’està acusant els fumadors de delinqüents i se’ls està privant de la seva llibertat. Considera que s’hauria de poder escollir, i sinó, creu que ‘és millor que tanquin els estancs i les plantacions, perquè Andorra és un país de tabac, i que prohibeixin fumar és una tonteria’.

2 comentaris

  1. Puta vergonya que os tendria que fer! Colla de estaquirots! Es mol maco la imatge que donarem al turisme de fora andorra pais productor de tabac pro als espais publics esta prohibit…molt be i mes si es gent de fora que ve aqui a manar i a tocar els collons…la gent agraida de fora i l’enveja que ens tenien per aquest dret i ara un dels pocs privilegis que te aquest petit pais i desapareix….trist molt trist….els meus avantpassats mai ho aguessin permes…..cada vegada m’estimo menys aquest pais….. Politics c…! Dimissio a tots!

  2. Ja era hora que entres en vigor la llei anti tabac, pero ara començaran UNS QUANTS FUMADORS a anar de victimes i a dir que els estan perseguint i que se senten com si fossin assassins, eiiii no dramatitzem, que les victimes fins ara han estat els NO FUMADORS, pero clar era molt comode fotre el fum a la cara dels no fumadors i apa que es fotin, al menys la canalla podrà entrar en granges, bars etc. Sobre tot siguem tolerants i civics.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES