Un total de setze alumnes han començat aquest dimecres les proves per obtenir el títol oficial de batxillerat professional que els ha de permetre l’accés a l’ensenyament superior i donar més opcions de sortida al mercat laboral. Segons ha explicat la directora del Departament de suport a l’ensenyament, innovació i avaluació educativa, Mercè Cabré, tots ells han passat els exàmens durant el curs i per tant, ‘si les han aprovat no tindria sentit que aquestes no els anessin bé’. El fet de superar la Prova oficial de batxillerat professional suposa l’obtenció del títol acreditatiu d’aquests estudis, un certificat que els alumnes necessiten per anar a la universitat però que també els és útil per entrar al mercat laboral. ‘Sense formació ho tenen molt malament i sense titulació tenen molt poques opcions de sortida’, ha afirmat Cabré. Els exàmens han començat aquest dimecres amb les proves més generals comuns per a les quatres branques del batxillerat professional i seguiran fins dijous vinent.

La primera edició de la Prova Oficial de Batxillerat Professional ha començat aquest dimecres al Centre de Formació Professional d’Aixovall. Setze alumnes de les branques d’estètica i perfumeria, secretariat multilingüe, microinformàtica i xarxes i animació socioeducativa han passat els primers exàmens per obtenir el títol de batxillerat professional que necessiten per anar a la universitat i per cercar opcions de sortida al món laboral.

La previsió és que ‘tots se’n surtin’, ha indicat la directora del Departament de suport a l’ensenyament, innovació i avaluació educativa, Mercè Cabré, ja que tots els estudiants han passat els exàmens durant el batxillerat i aquestes proves recullen els continguts que han treballat durant el curs. ‘No hi hauria d’haver sorpreses, tot i que hi ha els habituals nervis’, ha reconegut. Aquest dimecres els alumnes han començat amb les proves més generals comunes a les quatre branques i seguiran fins al pròxim dijous amb les proves pràctiques més específiques.

Tot i que el títol dóna la possibilitat als alumnes de continuar els estudis superiors, la majoria es decanten pel batxillerat professional com a mitjà d’accés al mercat laboral, ha explicat Cabré. En aquest cas, ‘sense formació ho tenen molt malament, però sense titulació tenen molt poques opcions de sortida’, ha exposat.

Els alumnes s’han enfrontat a les proves amb nerviosisme. ‘El treure’ns la primera prova de sobre ens ha calmat una mica’, ha afirmat el candidat del BP de secretariat multilingüe, Josep Andrés. El principal però, són les ‘ganes d’aprovar i continuar buscant noves fronteres, nous objectius’. En el seu cas, això es tradueix en l’estudi d’Administració i Direcció d’Empreses o Comptabilitat en alguna universitat o un bàtxelor.

Andrés ha recomanat fermament la via de la formació professional perquè ‘a totes les empreses ens demanen experiència professional i no l’adquireixes amb una carrera sinó amb la formació professional’, ha manifestat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada