La Unió Temporal d’Empreses (UTE) adjudicatària de la construcció del túnel de Tresponts ja ha iniciat la perforació del nou vial. Aquest dimarts els operaris van començar a treballar al lloc on hi haurà la boca nord, a la part més propera a Montant de Tost, després que des del començament d’any ja s’han fet els treballs previs, tot seguint el calendari previst des que l’any passat la Generalitat va concedir l’execució del projecte.

De moment, l’inici de la perforació s’està fent mitjançant màquines, ja que encara no han arribat els permisos per dur a terme les voladures amb explosius. Tot i això, consultat pel diari Segre, l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, ha assegurat que, segons les dades que els han donat les dues empreses de l’UTE, Acciona i Copcisa, les voladures ja començaran en un màxim de 20 dies, que és el termini en què es preveu que es faci efectiva l’autorització. Concretament, segons les mateixes informacions, la unió de constructores necessita el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua per a l’ús d’aigua del riu Segre que serveix per refredar la tuneladora.

Cal recordar que, a causa de les obres, la C-14 pot registrar talls puntuals de trànsit al llarg de la jornada laboral, ja sigui amb pas alternatiu o bé amb l’aturada total de la circulació, principalment quan hi hagi voladures. Tot i això, de moment aquest dimarts la incidència en el trànsit va ser mínima. La construcció del túnel té un termini d’execució de 36 mesos (tres anys) i compta amb un pressupost de 35 milions d’euros. És la inversió més important del Govern català en infraestructures al Pirineu durant els darrers anys.

En el marc dels treballs, l’Ajuntament d’Organyà també ha arribat a un acord perquè, mentre durin les obres, la UTE disposi d’una oficina central a la població. A canvi, aquestes empreses duran a terme la reforma de la planta superior de l’edifici consistorial, que albergarà una nova sala d’actes per a la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada