Comença la novena edició de Picurt

Avui comença a les localitats de La Seu d’Urgell i Artedó la novena edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. En aquesta edició es projectaran prop de 60 produccions audiovisuals de cultura de muntanya de 18 països d’arreu del món, amb especial interès en les produccions sobre els Pirineus. Algunes de les obres són inèdites a l’Estat Espanyol.

Enguany, com a novetat, el país convidat serà Polònia i durant la mostra es projectaran films per copsar la seva cultura de muntanya. També es podrà conèixer aquest país mitjançant diverses activitats paral·leles programades, com un mercat artesanal, conferències, representacions folklòriques, entre d’altres.

L’acte inaugural de PICURT serà aquest vespre a la Seu d’Urgell i comptarà amb la projecció de El Pasaje, de J. Lee Thompson i de Pirineu català – istiu, de Joan Prats, de la secció Cinema Recuperat. Des d’avui i fins al divendres 26 totes les activitats de la Mostra tindran lloc a La Seu d’Urgell.

El lliurament del 2n Premi Josep Virós, a la promoció de la cultura pirenaica, es farà el divendres a la localitat d’Artedó i s’atorgarà a l’Editorial Garsineu, per la seva tasca de divulgació del territori pirinenc i de la promoció dels seus autors.

El dissabte 27 la Mostra es trasllada a Artedó, prenent el relleu a la Seu d’Urgell, amb actuacions musicals del grup polonès Ludwik Łojas de Łopuszna i l’acte de cloenda, on es lliurarà el reconeixement a la trajectòria professional a la directora Rosa Vergés.

A PICURT comptarem també amb un programa d’activitats paral·leles, amb exposicions, conferències, música i un mercat artesanal, entre d’altres propostes.