El  ministre de Salut, Carles Álvarez, ha informat, aquest dimecres en el Consell de Ministres, de l’estat de la investigació sobre la contaminació de la font d’Arinsal realitzada per l’empresa francesa Antea Grup contractada pel Govern.

El proper dimarts 28 de febrer s’iniciaran els treballs de la darrera fase, amb actuacions sobre el terreny. En aquesta fase es farà la injecció de traçadors específics a l’entorn de la captació per poder avaluar el nivell de vulnerabilitat del pou.

En aquestes actuacions es faran servir substàncies específiques per identificar els punts on es podria haver originat algun vessament que hagués pogut provocar la contaminació. El ministre ha subratllat, però, que aquestes substancies són innòcues tant per a les persones com per al medi natural i es dilueixen perfectament al medi aquàtic. No obstant, són colorants i es podria donar el cas que en les aigües superficials del riu es trobessin coloracions, que serien transitòries i de curta durada.

Aquests treballs tenen una durada aproximada d’entre sis i vuit setmanes, i posteriorment l’empresa contractada podrà analitzar la informació recollida per elaborar l’informe detallat de resultats. La previsió és que l’informe es pugui lliurar en un termini d’entre dos i tres mesos, cap al mes de maig.

Una vegada es lliuri l’informe, el Govern procedirà a presentar els resultats, i a valorar i avaluar quines hauran de ser les accions a emprendre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada