Comença la campanya de vacunació contra la grip

Aquest dilluns ha donat el tret de sortida la campanya 2017 de vacunació contra la grip estacional. S’allargarà fins al 29 de desembre i s’han adquirit 6.000 dosis de vacunes, la mateixa quantitat que la de la campanya anterior.

Des del ministeri de Salut es recomana que la vacunació es dugui a terme durant aquest mes i el novembre. La campanya es destina als grups de població considerats d’alt risc de patir complicacions amb el virus: les persones sanes de 65 anys o més, a partir de 6 mesos d’edat si viuen en residències sociosanitàries, o amb algun factor de risc com malalties cardiovasculars i/o respiratòries cròniques, síndrome de Down, malalties metabòliques cròniques (inclosa la diabetis mellitus); disfunció renal, immunosupressió o hemoglobinopaties, la gravetat de les quals hagi requerit revisions mèdiques periòdiques o hospitalització durant el darrer any; i obesitat mòrbida.

Finalment, també es destina als nens i adolescens amb tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic, i a les dones embarassades. El personal sanitari o sociosanitari, i els treballadors de serveis comunitaris essencials també s’han de vacunar.

(ANA/Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.