grip

Aquest dilluns s’ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip estacional que s’allargarà fins al 31 de desembre. La campanya té com a objectiu disminuir la morbimortalitat causada per la grip en els grups de risc de la població d’Andorra.

El període de vacunació s’allargarà fins al dia 31 de desembre però es recomana que sempre que sigui possible la vacunació es dugui a terme durant els mesos d’octubre i novembre.

Durant l’anterior campanya es van subministrar un total de 5.762 vacunes, i en aquesta ocasió s’han adquirit 6.000 dosis.

La vacuna és gratuïta per als grups d’alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip. Els grups de risc inclouen les persones de 65 anys o més, les persones que viuen en residències sociosanitàries, les que pateixen malalties cardiovasculars o respiratòries cròniques, persones amb síndrome de down, amb malalties metabòliques cròniques, amb disfunció renal, immunosupressió o hemoglobinopaties que hagin requerit revisions periòdiques o hospitalització. També estan incloses les persones amb obesitat mòrbida, nens i adolescents amb tractaments d’àcid acetilsalicílic de llarga durada, així com les dones embarassades.

La vacuna també és gratuïta per al personal sanitari o sociosanitari que atén a pacients de risc, per la possibilitat que puguin transmetre la malaltia. També per als treballadors de serveis comunitaris essencials, com els bombers, policies, agents de protecció civil i de circulació, així com els interns i treballadors del centre penitenciari.

Pel que fa als treballadors de serveis comunitaris essencials i als interns i treballadors del Centre Penitenciari, s’organitzarà una operativa específica per administrar la vacuna contra la grip, de manera que les persones susceptibles de vacunació rebran informació de les seves direccions respectives de quin és el procediment que cal seguir.

La resta de la població susceptible de vacunació que pertany a un grup de risc pot rebre la vacuna als centres de salut, als centres d’atenció primària amb recepta mèdica, excepte els majors de 65 anys, que no necessiten recepta, i als consultoris mèdics que han decidit administrar vacunes. Les persones que viuen en residències sociosanitàries es poden vacunar a la mateixa residència, i el personal sanitari al seu lloc de treball.
 

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada