Un  any més, el jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell ha acollit l’acte inaugural de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu amb els concerts que han ofert el duo Daura, compost pels urgellencs Pilar Planavila (acordió cromàtic) i Ivan Caro (gralla), i el bandoneonista uruguaià, Enrique Tellería. 

La primera jornada de la 42a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu seguirà a les set de la tarda d’avui divendres, a la plaça dels Carmen, amb el concert de cançó mexicana que oferiran Joaquim Serradell i Joan Ribolleda ‘El Truqui’. Seguidament actuarà el Grup de Ranxeres de la Seu format  per Enric Coro Corominas (veu), Agustí Porta (acordió diatònic), Jordi Blasco (guitarrón), Elías Fernández (bateria) i Eva Campi (acordió diatònic).

Concert de les 12 nacions 

També avui divendres, a les deu de la nit, tindrà lloc el ‘Concert de les 12 nacions’ que se celebrarà als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell, on hi actuaran acordionistes i conjunts de Finlàndia, República Dominicana, França, Rússia, Quebec, Portugal, Uruguai, Colòmbia, Irlanda, Escòcia, Romania  i Bielorrússia.

Es podrà veure noms ja consolidats en trobades anteriors, com ara Raynald Ouellet i Bruno Gendron, el Trio Lopes, Colm Regan, Enrique Tellería, Joaquin Díaz, els catalans Grup Néixer, Viivi Maria Saarenkylä i Hilda LänsmanI. I s’hi sumaran nous noms de talla internacional com Antonio Ribas y sus Valenatos, Markku Lepistö, el Duo París-Moscou, Emy Dragoï i Gary Balir. L’entrada val 10 euros.

La Trobada a Arsèguel

Demà dissabte, 29 de juliol, la Trobada se centra en Arsèguel, bressol de l’esdeveniment, on a les 12 del migdia començarà un concert al parc de l’Església amb Pilar Planavila i Ivan Caro, i el Grup ROT (Erika Weigand, Josep Vilarrubla ‘Pepon’, Elías Porter, laura González i Quique Pérez.

A les set de la tarda, al mateix escenari, es podrà escoltar el grup Ribatònics, format per tretze músics.

El concert central de la Trobada, dissabte mateix a les deu de la nit a l’envelat, comptarà amb prop d’una quinzena d’actuacions, amb solistes i grups de 15 països diferents. L’entrada per a aquest concert val 12 euros i es pot aconseguir a l’Espai Ermengol de la Seu, a Turisme de l’Alt Urgell i al Punt d’Informació d’Arsèguel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada